Hyppää sisältöön

Opi golfia Markon kanssa: Näin lyöt, kun pallo makaa ala- ja sivurinteessä

Rinteestä lyöminen helpottuu, kun tietää mitä tekee. GoGolf-valmentaja Marko Kumm kertoo kolme vinkkiä, joiden avulla onnistut ala-sivurinteestä.

Rangella pallon lyömistä harjoitellaan tasaisella alustalla, mutta pelissä ei aina pääse nauttimaan tällaisesta ylellisyydestä. Golfkentällä maa on usein epätasaista, minkä lisäksi pallo voi joskus päätyä rinteeseen.

Kuinka rinteestä sitten lyödään palloa? Tällä viikolla GoGolf-valmentaja, PGA pro Marko Kumm kertoo kolme vinkkiä, jotka pitää ottaa huomioon. Videon aiheesta voit katsoa jutun pääkuvan paikalta löytyvältä videolta.

Ensinnäkin pitää ottaa huomioon se, että sivurinteessä pallo tapaa lähteä usein rinteen mukaisesti. Esimerkkitapauksessa jalat ovat palloa hieman alempana, eli rinne kallistuu vasemmalle. Tämä kannattaa ottaa huomioon siten, että tähdätään hieman enemmän oikealle.

”Pallo yrittää lähteä sinne suuntaan, minne rinne on”, Kumm muistuttaa.

Sivurinteen lisäksi Markoa haastaa tilanteessa alamäki. Se kannattaa ottaa huomioon seuraavasti: avaa lapaa, asetu rinteen mukaisesti alkuasentoon pallon ollessa lähempänä taaempaa jalkaa ja pidä maila alhaalla läpimenossa myös osuman jälkeen.

Avoin lapa kompensoi sitä, että alarinne ”syö” hieman nostokulmaa ja tuottaa myös lisää alakierrettä. Sen avulla pallo saadaan pysähtymään nopeammin viheriöllä.

Koska rangella tällaisesta paikasta ei pääsee harjoittelemaan, kannattaa hyödyntää tilanteet harjoituskierroksen yhteydessä. Mikäli aikaa on eikä takana oleva peliryhmä hengitä niskaan, kokeile Markon vinkkejä seuraavalla kierroksellasi esimerkiksi kolmella pallolla, jos sopiva alarinne tulee jollakin väylällä eteen.

Toista treeni aina kun mahdollista!

PGA professional Marko Kumm on kokenut golfopettaja, joka kuuluu GoGolfin ammattitaitoiseen golfvalmennustiimiin. Talvisin Marko opettaa GoGolf Loungessa ja kesäisin GoGolfin eri kentillä ja rangeilla.

Kuvauspaikka: Vuosaari Links, Helsinki

Etsi luettavaa