Hyppää sisältöön

Opi golfia Markon kanssa: Kaksi simppeliä vinkkiä, jotka parantavat chipin tekniikkaa

GoGolf-valmentaja Marko Kumm kertoo kaksi neuvoa, joiden avulla parannat helposti chippi-lyönnin tekniikkaa.

Chippi on lähipelilyönti, jossa palloa lyödään läheltä viheriötä yleensä suuri osa matka palloa maata pitkin rullitellen. Riippuu pitkälti mailavalinnasta, mikä on ilmalennon ja maata pitkin kulkevan matkan suhde.

Nostavalla mailalla (GW–LW) pallo lentää tietysti pidemmän matkan ilmassa kuin lyhyellä raudalla (8–PW). Tilanteesta vähän riippuu, mikä maila kannattaa valita.

Jutun pääkuvan paikalla olevalla videolla Marko keskittyy lyhyesti kahteen asiaan: mailan kulkusuuntaan ja liikkeen tuottamiseen yksinkertaisella tavalla.

Chipissä maila viedään kohteen suuntaisesti melko pystyllä liikeradalla taakse ja tuodaan kohteen suuntaista liikerataa pitkin osuman läpi melko lyhyeen loppuasentoon.

Kun maila tulee pystyssä asennossa, painovoima toimii liikkeen apuna ja osuminen hyvin on huomattavasti helpompaa kuin silloin, jos mailan veisi liikaa kohdelinjan sisälle tai ulos.

Hahmottaakseen hyvän liikeradan kannattaakäyttää apuna kahta pallokoria ja suuntaustikkua, jotka asetetaan kohdelinjan suuntaisesti hieman pallon ja itsesi väliin. Katso mallia alla olevasta kuvasta.

Kaksi pallokoria ja suuntaustikku niiden välissä auttava liikuttamaan mailaa kohteen suuntaisesti. KUVAT: JUSSI MIETTINEN

Chippiliikkeen Marko neuvoo tekemään koko kropalla. Mailaa kannattaa heilauttaa polvien, lantion ja hartioiden yhtäaikaisella liikkeellä.

Kun yhteneväinen liike yhdistyy kohteen suuntaiseen liikerataan, saatat hämmästyä siitä, kuinka puhtaita osumia pystyt chipissä lyömään.

PGA professional Marko Kumm on kokenut golfopettaja, joka kuuluu GoGolfin ammattitaitoiseen golfvalmennustiimiin. Talvisin Marko opettaa GoGolf Loungessa ja kesäisin GoGolfin eri kentillä ja rangeilla.

MAINOS. Tule Timo Karvisen SAM PuttLab -klinikalle perjantaina 17.3.2023 klo 9-16. Klinikan kesto 45 min / oppilas. Varaa aika >>.

Etsi luettavaa