Hyppää sisältöön

Opi golfia Markon kanssa: Bunkkerilyönti suoralla lavalla

Marko Kumm kertoo kaksi käytännönläheistä vinkkiä klubipelaajalle bunkkeripelin parantamiseksi.

Siinä missä huippuammattilaiset nostavat pallon helpon näköisesti viheriöbunkkerista lipun viereen, aiheuttavat hiekkaesteet monelle klubipelaajalle ylimääräisiä sydämentykytyksiä.

GoGolf-valmentaja Marko Kummin mukaan bunkkerilyöntiä ei tarvitse kuitenkaan pelätä, vaan lyödä rohkeasti ja isolla svingillä. Vain siten lapaan saa riittävästi vauhtia, jotta pallo saadaan nousemaan hieman avulla ulos esteestä.

”Usein näkee, että pelaajat yrittävät chipata pallon ulos lyhyellä liikkeellä, vaikka oikeasti kannattaisi mitasta riippumatta tehdä täysi lyönti”, Kumm neuvoo.

Yhtä kovaa ei aina kannata kuitenkaan lyödä, vaan lyhyeltä etäisyydeltä svingataan tietysti hiljempaa kuin esimerkiksi 20 metrin päässä reiästä, vaikka taakseviennin pituus olisikin yhtä laaja.

Suora lapa nostaa pallon syvästäkin bunkkerista

Bunkkerilyönnin voi tehdä myös suoralla lavalla niin, että pallo nousee korkealle ilmaan. KUVA: Jussi Miettinen

Toinen klubipelaajalle hyvin toimiva vinkki on se, että lapaa ei välttämättä kannata avata, vaikka pallo makaisi syvässä poterossa. Kun mailassa on riittävästi nostokulmaa, pitäisi sen riittää kohottamaan pallon bunkkerin etureunan ylitse.

Syy, miksi lapaa ei välttämättä kannata avata on se, että lavan avaaminen vaatii oikea-aikaista mailan vapauttamista svingin aikana. Se tuo yhden liikkuvan osan lyöntiin.

”Jos et osaa vapauttaa lapaa oikein, seurauksena voi olla kylkiosuma tai soketti”, Kumm muistuttaa.

Tämän jutun pääkuvan paikalta löytyy video, josta löytyy myös mallisuoritus suoralla lavalla tehtävään bunkkerilyöntiin.

PGA professional Marko Kumm on kokenut golfopettaja, joka kuuluu GoGolfin ammattitaitoiseen golfvalmennustiimiin. Talvisin Marko opettaa GoGolf Loungessa ja kesäisin GoGolfin eri kentillä ja rangeilla.

Kuvauspaikka: Vuosaari Links, Helsinki

Etsi luettavaa