Hyppää sisältöön

Opetusvideo: Phil Mickelson kertoo miten kääntää lyöntejä yksinkertaisesti eri suuntiin

Phil Mickelson kertoo miten lyöt loppukaudesta kaikki tarvittavat lyönnit lipun juureen

Phil Mickelson on tunnettu upeasta taidosta ”sheipata” lyöntejään eri suuntiin. Häneltä löytyy kaikki mahdolliset ja mahdottomat lyönnit valikoimastaan. Nyt hän kertoo, ettei niiden toteuttaminen vaadi sen suurempia taikatemppuja.

Phil Mickelson kertoo opetusvideolla yksinkertaistettuna miten palloa käännetään ja lyöntejä sheipataan. Ammattilaiselle lyöntivalikoiman monipuolisuus on todella tärkeää, jotta he löytävät juur oikeat mitat ja kaaret pallon saamiseksi lipun juureen lähestymisillään. 

Erityisesti rautamailoilla ”sheipataan” lyöntejä. Samaa tehdään toki myös avauksissa, mutta vähemmissä määrin. Mickelson ehdottaakin, että erilaisten svingien tekeminen kannattaa jättää kokonaan pois ja panostaa alkuasentoon. 

”Pyrimme lyömään eri lyöntejä, mutta mahdollisimman normaalilla svingillä. Alkuasentoa säätämällä saamme pallon kääntymään eri suuntiin”, Mickelson kertoo. 

Videolla ei varsinaisesti mennä lyönnin korkeuden säätämiseen, vaan näytetään yksinkertaistettuna niin draw- kuin fade-kierteen toteuttaminen pienessä ja suuremmassa mittakaavassa. Se on helppoa, katso vaikka itse! 

 

Etsi luettavaa