Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä iso panostus Vierumäen Challenge Tourille

Oliver Lindellin menestyminen Itävallassa toisi hyvää boostia myös Vierumäen CT-kisaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt peräti 140 000 euron tuen Vierumäen Challenge Tourin, Finnish Challengen pottiin. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun ministeriö tukee näin mittavasti golfkilpailua.

Vierumäen Finnish Challengen rahoitus on ollut kestävällä pohjalla jo ensimmäiset kaksi vuotta. Tänä vuonna helptusta toi entisestään Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä 140 000 euron tukipotti. Kisa on saanut myös kaksi edellistä vuotta tukea, mutta summat olivat aiemmin 60 000 ja 65 000 euroa. 

”Haluamme ministeriössä tukea hyvin järjestettyjä kansainvälisiä urheilutapahtumia, jollainen Vierumäki Finnish Challenge on jo osoittanut olevansa. Lisäksi kilpailun kautta järjestyneet villit kortit ovat tarjonneet lukuisille kilpaurheilijoille mahdollisuuden kehittyä urallaan ja ponnistaa seuraavalle askelmalle”, ylitarkastaja Hannu Tolonen kommentoi Finnish Challengen tiedotteessa. 

Yksi tärkeimmistä syistä tuen myöntämiseen oli Vierumäen ponnistelut tehdä kilpailusta muutaman vuoden sisällä European Tourin osakilpailu. 

”Ministeriö tukee vuosittain noin 50 urheilutapahtumaa yhteensä kahdella miljoonalla eurolla. Meillä ei ole resursseja olla itse rahoittamassa suurtapahtumia, joten haluamme olla tukemassa ponnisteluja yksityisen rahoituksen järjestymiseksi. Laadun eteen täytyy tehdä töitä”, Tolonen sanoo.

Ministeriössä halutaan uskoa, että megaluokan urheilutapahtumat tulisivat kasvattamaan suomibrändiä. Lisäksi elinkeinoelämää vilkastuttava vaikutus suurtapahtumissa on tiedostettu. 

”Finland Festivalsin vuotuisessa kalenterissa on useita merkittäviä Suomi-brändiä rakentavia ja elinkeinoelämää vilkastuttavia kulttuuritapahtumia. Urheilusta tuollainen verkosto, ympärivuotisten tapahtumien sarja, toistaiseksi puuttuu. Vierumäen European Tour -osakilpailu täydentäisi hyvin palettia esimerkiksi Helsinki International Horse Show’n ja Levin World Cupin rinnalla”, Tolonen näkee.

Vierumäen Finnish Challenge pelataan 9.-12.8.2018. Suomalaismenestys kilpailussa on vielä jäänyt vaisuksi, kenties tänä vuonna myös kotimainen menestys tuo lisämielenkiintoa kilpailulle.

Etsi luettavaa