Hyppää sisältöön

Oosthuizen, Hovland ja Garcia tuikkivat tähtinä – Pulkkanen pelaa yhdessä suosikkikisoistaan

Tapio Pulkkanen on äitynyt loistavaan golfkuntoon.

Tapio Pulkkanen ja Janne Kaske ovat suomalaispelaajat, jotka ottavat osaa huomenna Münchenissä käynnistyvään BMW International Openiin.

Ahkerasti alkukauden aikana kisaillut Tapio Pulkkanen palaa parin viikon kisatauon jälkeen tositoimiin. Hän on viivalla BMW International Openissa, joka pelataan Golfclub München Eichenriedissä.

Mainioon vireeseen toukokuussa päässyt Pulkkanen on jättänyt tällä kaudella väliin ainoastaan kaksi European Tourin kisaa, kun jättää laskuista majorit ja WGC-kisat, joihin hän ei ole päässyt mukaan.

”Olen huomannut, että minulle on tullut hyviä jaksoja, kun olen pelannut paljon”, sanoo Pulkkanen.

Hän on onnistunut yhdistämään ahkeran kisaamisen ja treenamisen, sillä Pulkkanen ei jätä treenejä väliin kisaviikoillakaan. Ja varsinkin alkukaudesta, kun hän putosi viikko toisensa perään cutista, hän hyödynsi kilpailemiselta säästyneen ajan harjoitteluun hyvissä olosuhteissa.

”Kisoissa ympäristöt ovat hyvät. Pinnat ovat hyvät ja meillä on käytössä ProV1:t käytössä. Kuukauden jälkeen tuntuu pahalta, kun joutuu menemään Suomessa rangelle, kun on tottunut liian hyvään. Rangeilla ei ole ProV1:siä, eivätkä raffit ole samanlaisia”, hän pohti.

Nahkahousuissa ilmaiseksi sisään

Tämän viikon kisa kuuluu yhteen Pulkkasen suosikeista kiertueella, vaikka edellisellä kerralla eli vuonna 2019 menestystä ei tullutkaan. Viime vuonna kisa peruttiin koronapandemian vuoksi.

”Se oli tosi hyvä kisa kaksi vuotta sitten. Kansallispuvulla pääsi ilmaiseksi sisälle, ja kenttä oli täynnä nahkahousuissa kulkevaa jengiä. Tunnelma oli hieno, kun kentälle pakkautui porukkaa. Yksi parhaista kisoista sinä vuonna ja järjestelyt oli hoidettu viimeisen päälle, kun BMW oli mukana”, Pulkkanen kehuu.

Pulkkanen lähtee kisaan European Tourin rankingin 73. sijalta, parhaana sijoituksenaan toukokuun alussa otettu kolmas sija Teneriffalta. Myös kahdessa edellisessä kisassaan Pulkkanen on sijoittunut 20 parhaan joukkoon.

Kymen Golfin kasvatti starttaa avauskierrokselle torstaina klo 15 Suomen aikaa. Hän pelaa Ranskan Julien Guerrierin ja Skotlannin Marc Warrenin kanssa.

Kaskella seitsemän kisaa, yksi läpäisty cut

Kisan toinen suomalainen on Janne Kaske, joka on viime karsinnoista saamallaan heikohkolla kategorialla päässyt mukaan yllättävän moneen turnaukseen.

Porvoossa varttunut Kaske starttaa jo kauden seitsemänteen European Tourin -kisaansa. Valitettavasti vain yhdessä hän on onnistunut läpäisemään cutin.

Kaske asuu nykyään Bangkokissa ja pelaa Aasian eri kiertueilla, jotka ovat kuitenkin koronan vuoksi olleet tauolla. Siksi hän on kiertänyt tämän vuoden European Tourin ja Challenge Tourin kisoja.

Torstaina ja perjantaina Kaske pelaa Englannin Garrick Porteousin ja Saksan Benedict Stabenin kanssa. Heille annetaan lähtölupa klo 13.50 Suomen aikaa.

Kaksi tähtiryhmää

Louis Oosthuizen joutui jälleen pettymään majorissa sijoituttuaan US Openissa toiseksi.

Louis Oosthuizen joutui jälleen pettymään majorissa sijoituttuaan US Openissa toiseksi.

Getty Images

Järjestäjät ovat saaneet houkuteltua kisaan – oletettavasti starttirahaa maksamalla – kolme lajin todellista tähteä. He ovat sunnuntaina toiseksi US Openissa jäänyt Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen, Norjan Viktor Hovland ja Espanjan Sergio Garcia.

Myös entisen maailmanlistan ykkösen ja kaksinkertaisen major-voittajan Martin Kaymerin läsnäolo lisää kisan kiinnostavuutta Saksassa. Ennakkosuosikkeihin voi lukea myös Itävallan Berndt Wiesbergerin.

Kuumat ryhmät on muodostettu siten, että Hovland, Garcia ja Kaymer pelaavat samassa ryhmässä. He lähtevät kierrokselle klo 9 Suomen aikaa.

Oosthuizenille ja Wiesbergerille tekee seuraa Irlannin Padraig Harringon, kolminkertainen major-voittaja ja Euroopan tämänvuotisen Ryder Cup -joukkueen kapteeni. Trion lähtöaika on klo 14.

Kilpailu nähdään suorana Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport Golf -kanavalla.

BMW International Openin televisiointiajat:

  • Torstai klo 13.30–19.30
  • Perjantai klo 13.30–19.30
  • Lauantai klo 14.30–19.30
  • Sunnuntai klo 14.30–19.30

Lue Tapio Pulkkasen haastattelu tällä viikolla ilmestyvästä GoGolf-lehdestä

Etsi luettavaa