Hyppää sisältöön

Onnea Turun seutu – Golf Sky avaa uuden suurmyymälän Varsinais-Suomeen

Golf Skyllä on entuudestaan myymälät Espoossa

Golf Sky avaa keväällä suuren myymälän Turun kupeeseen Raisioon. Liikkeen suunnittelu on jo käynnissä. Uusia työntekijöitä palkataan kymmenkunta.

Golf Sky on noussut muutamassa vuodessa Suomen suurimmaksi golfvälineiden jälleenmyyjäksi. Kasvu jatkuu ensi vuonna, kun GoGolf-konserniin kuuluva kauppaketju laajenee Turun alueelle.

Tuhannen neliön myymälä avataan Raision Kuninkojalle maaliskuussa. Suurmyymälään tulee tarjolle Turun seudun laajin valikoima golfvälineitä.

Golf Skyn toimitusjohtaja Mikko Asonen uskoo, että uuden golfbuumin myötä talousalueella riittää asiakkaita uudelle, suurelle välineliikkeelle.

Raision-myymälä sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien päässä Turun kehätien varrella Itäniityntie 11:ssä, lähellä Kauppakeskus Myllyä, joka on Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus. Turun keskustasta Kuninkojaan on alle seitsemän kilometriä. Naantaliin ja Maskuun hurauttaa autolla vajaassa vartissa. 

”Olemme innoissamme, että löysimme liiketilan juuri Raisiosta Myllyn kaupalliselta alueelta. Se on sijaintina ihanteellinen paikallisten golfareiden kannalta, sillä lyhyen matkan päässä sijaitsee monta suosittua golfkenttää”, Asonen näkee.

Vaikka Turun seudulta löytyy entuudestaan pieniä golfliikkeitä, Asosen mukaan alueella asuvia golfareita on asioinut aiemmin Golf Skyn pääkaupunkiseudun liikkeissä sekä Golf Skyn verkkokaupassa.

“Nyt pystymme palvelemaan Turun seudulla asuvia asiakkaitamme entistä paremmin”, Asonen iloitsee.

Golfbuumi lisännyt välineiden kysyntää

Vuonna 2020 Suomessa on vallinnut ennennäkemätön golfbuumi. Golfareita on nyt ennätysmäärä ja kierroksia pelattu enemmän kuin koskaan. Kierrosten ja uusien golfarien määrä ovat kasvaneen tänä vuonna voimakkaasti myös Varsinais-Suomessa, jossa golf on ollut jo entuudestaan suosittu harrastus.

“Laadukas juniorityö monissa alueen seuroissa on taannut harrastajapohjan säilymisen korkealla tasolla. Tästä johtuen alueen seurat ja golfkentät voivat hyvin”, Asonen kiittelee.

Monien profiililtaan erilaisten golfkenttien vuoksi Turun seutu on myös suosittu matkailukohde golfarien keskuudessa. Alueen vetovoimaa lisäävät myös ainutlaatuinen saaristo ja muut nähtävyydet.

”Toivotamme myymälään tervetulleeksi myös alueella vierailevat golfmatkailijat”, Asonen sanoo.

Suomen suurin kauppaketju

Golf Sky on laajenee Turun seudulle ensi vuonna.

Golf Sky on laajenee Turun seudulle ensi vuonna.

Golf Skyn liikevaihto tänä vuonna ylittää ennusteen mukaan kymmenen miljoonaa euroa, mikä tekee siitä Suomen suurimman golfalan jälleenmyyntiketjun. 

”Myynnin kasvu on ylittänyt tänä vuonna kaikki odotukset. Golfin suosio on kasvanut koronaepidemian aikana, koska ihmiset ovat kokeneet sen turvalliseksi tavaksi liikkua”, GoGolf-konsernin hallituksen puheenjohtaja Paavo Kettunen sanoo.

Kettusen mukaan Raision-liike täydentää Golf Skyn myymäläverkostoa ja avaa koko konsernille ovea Varsinais-Suomen golfmarkkinaan.

”Etsimme alueelta kumppanuuksia ja tutkimme mahdollisuuksia laajentaa Turun alueelle muun muassa sisäharjoittelukonseptiemme kanssa”, Kettunen toteaa.

Golf Sky palkkaa myymälään kymmenkunta uutta työntekijää. Uusien työntekijöiden rekrytointi aloitetaan loppuvuoden aikana.

Golf Skyn lisäksi GoGolf-perheeseen kuuluvat golfmedia ja verkkokauppa GoGolf, golfkenttiä ja harjoitusalueita pyörittävä Golf Holdings Finland sekä Golfresepti-matkatoimisto.

Etsi luettavaa