Hyppää sisältöön

Onnea Oliver! Porvoolaiselle toinen vuosikymmen täyteen

Oliver Lindell teki kahden ensimmäisen kierroksen aikana 13 birkkua

Oliver Lindell on tiukan paikan edessä. 20-vuotias porvoolainen lähtee tänään Irlantiin pelaamaan mahdollisesti kauden viimeistä Challenge Tourin kilpailuaan. Voitto tai kakkossija voisi muuttaa suunnitelmat.

Porvoossa kuului lauantaina kova musiikki. Oliver Lindell juhli lähimpien ystäviensä kanssa pyöreitä 20-vuotissynttäreitään. Samaan aikaan mielessä oli jo tällä viikolla käytävä viimeinen Challenge Tourin runkosarjan osakilpailu. 

Kausi 2018 on ollut Lindellille haastava. Pettymys oli suuri loistavan kauden 2017 päätteeksi kun nousua ei tapahtunut European Tourille. Kauteen 2018 korkein odotuksin lähtenyt nuorukainen on joutunut pettymään kilpailu toisensa jälkeen ja apina kasvoi suureksi harteilla. 

”On siellä ollut myös teknisiä haasteita, mutta toki heikot pelit ovat ruokkineet itseään. Onnistumiset ovat vähän väistäneet”, Lindell myöntää. 

Tänään hän lähtee fysiikkavalmentajansa Topi Lösösen kanssa kohti Irlantia. Lindellilla ei ole vielä edes tiedossa tarkemmin minkälaista kenttää on luvassa. 

”Peliin olen keskittynyt ja toki viikonloppuna vähän rentouduttiin synttäreiden parissa. Jonkinlainen kortti Challenge Tourille on jo varma, mutta sijoittumalla kahdeksan parhaan joukkoon saisin jo paljon paremman kategorian. Kauden jatkuminen Challengella vaatisi todennäköisesti sijoitusta kahden parhaan joukkoon”, hän laskeskelee. 

Jos menestystä Irlannista ei tule toivotulla tasolla, on luvassa pidempi valmistautumisjakso European Tourin toiseen karsintavaiheeseen. 

”Sinne on sovittu, että valmentaja Juha Juvonen lähtee mukaan. Nyt katseet ovat vielä kuitenkin todella tiukasti Challenge Tourin kisassa Irlannissa”, Lindell kertoo.

Irlannissa ovat mukana myös CT:n rankingissa sijalla kymmenen oleva Kalle Samooja ja kymmenennen sijan Ranskan osakilpailusta saavuttanut Roope Kakko. Espoolainen on rankingin 109:s ennen Irlannin kisaa. 

Etsi luettavaa