Hyppää sisältöön

Onnea Oliver! 19-vuotiaalla armeija edessä

Oliver Lindellillä on kärkeen vain lyönti matkaa Irlannissa.

Oliver Lindell täyttää tänään vuosia. Superlahjakkuudelle tuli mittariin 19 vuotta. Lindell kertoo jutussa kuulumiset ennen Challenge Tour -kauden huipentavia kilpailuja.

Oliver Lindell juhlii synttäreitään matalalla profiililla. ”Ihan treenin merkeissä vietetään ja illalla vanhempien kanssa syödään. Ei mitään sen kummempia suunnitelmia”, Lindell kertoi lyhyesti.

Varhainen syntymäpäivälahja saapui jo eilen, kun Lindell sai välinesponsoriltaan Titleistiltä paketin, jossa hän luuli olevan vaatteita.

Paketista löytyi kuitenkin iloiseksi yllätykseksi uudet AP2-raudat. Ne pääsivät samantien testiin ja jäivät bägiin odottamaan loppukauden tärkeitä kilpailuja. Raudat ja wedget ovatkin olleet Oliverin kauden täsmäase.

”Rauta- ja wedgepeli on mennyt eteenpäin edellisvuodesta. Myös putteriin on löytynyt vahva luotto. Läpi kauden suurimpia ongelmia on aiheuttanut draivaaminen, jossa on tekninen virhe. Ajoittain tulee ihan hyviä päiviä, mutta olen joutunut myös luomaan pelitaktiikkaa heikon draivaamisen kestämiseksi”, hän kertoi.

Muun muassa Kazakstanin kisassa Lindell näki voittoon pelanneen Tapio Pulkkasen hyöytyneen erityisen paljon hyvästä draivaamisesta.

”Siellä oli muutamia kohtia, joissa lyömällä 285-290 metriä ilmassa pääsi oikomaan ihan huolella. Kenttä oli kuin tehty ’Tapsalle’. Itse jouduin muutamassa kohdassa pelaamaan väyliä ihan eri tavalla, olisin varmaan päässyt jatkoon, jos olisin jättänyt draivaamisen kokonaan pois torstain ja perjantain aikana.”

Tällä viikolla pelattavan Espanjan kilpailun Lindell jätti väliin. Kalle Samoojan superkierros torstaina ei yllättänyt Oliveria, joka tarvitsi viikon treenaamiseen.

”Kalle on äärettömän taitava pelaaja. Ei mitenkään yllättänyt, että Kalle painoi tosi alhaisen kierroksen. Se on jotenkin vain odottanut itseään, että Kalle iskee kovaa – toivottavasti sama tahti jatkuu kolme seuraavaa päivää.”

Oliver Lindell pelasi Vierumäen Challenge Tourin kisan viime kesänä.

59 lyönnin kierros päättyi samalle reiälle, josta kuva otettiin vuosi sitten. Vierumäen Cooke -kentän 6:s väylä

Antero Lindell

Loppuvuosi armeijaa ja golfia

Lindellin syksystä on tulossa kiireinen. Hän suuntaa jo perjantaina Kiinaan Hainan Openiin. Kiinassa pelataan kaksi kilpailua, jonka jälkeen synttärisankari palaa Suomeen ja astuu Santahaminan urheilujoukkoihin. Komennus jää aluksi lyhyeksi, kun porvoolainen suuntaa jo viikon jälkeen kohti CT:n finaaliturnausta.

Paikka rankingin 45 parhaan joukossa ei ole vielä täysin varma. Rankingin sijoitus on 37, kun kisoja pelataan vielä kolme ennen finaalia. Tämän viikon Espanjan-kisan aikana sijoitus rankingissa tippunee muutamalla – Kiinan kisoissa pitäisi vähintään säilyttää paikka 45 parhaan joukossa.

”Tarkoitus olisi mahtua mukaan finaaliin. Tavoite on ollut läpi kauden mahtua rankingin 45 parhaan joukkoon ja sitä kautta lähteä karsintafinaaliin. En ole asettanut mitenkään tavoitteeksi paikkaa ET:ltä, mutta ei tietenkään haittaa, jos sellainen tulisi bonuksena.”

Kiinan kahdessa kilpailussa ja mahdollisessa finaalissa yksikin superonnistuminen toisi käytännössä suoran sarjanousun.

”Toisessa Kiinan kisassa taitaa olla peräti 500 000 dollaria potissa, ensimmäisessäkin 350 000 dollaria. Finaalin 400 000 euroa jaetaan 45 pelaajan kesken, joten kyllä siellä on isoja mahdollisuuksia luvassa loppukauden onnistujille.”

Etsi luettavaa