Hyppää sisältöön

Onnea Kalle Samooja! 30-vuotias tähtää European Tourille

Kalle Samooja viettää 30-vuotispäivää vaimon kanssa lentokoneessa

Kalle Samooja matkustaa parhaillaan kohti Hua Hinia, josta alkaa valmistautuminen vuoden 2018 Challenge Tourille. Aasia on tullut Samoojalle tutuksi, sillä se oli ensimmäinen maanosa, jossa Kalle harjoitti ammattiaan. Uran varrella hän on kolunnut jokaisen maanosan läpi valkoista palloa ohjaten. Loppuvuoden Samooja käytti huilatessa, mutta alkuvuosi on sujunut pää märkänä treenatessa.

Tammikuun 25.päivä vuonna 1988 Turussa syntyivät kaksospojat Kalle ja Jussi Samooja. Molemmat täyttävät tänään 30-vuotta. Onneksi olkoon! 

 

”On sydämeni tuleen vasta syttynyt, Mä oon kolmekymppinen, oon kolmekymppinen…” -Frederik Onnea isoveli @jsamooja Löytyyköhän noita pyjamia vielä? ? #oonkolmekymppinen #frederik #pricelessmoment #justchilling #twins #retro #pyjamas

Henkilön Kalle Samooja (@ksamooja) jakama julkaisu Tammi 25, 2018 kello 3.58 PST

 

Jo junioriaikoina Kallesta puhuttiin äärimmäisen lahjakkaana golfarina, vaikka Jussikin oli vain askeleen veljeään perässä. Kalle päätyi täysveriseksi golfammattilaiseksi, Jussi valitsi akateemisen polun. 

Aura Golfin viheriöiltä alkanut tarina on edennyt aina amatöörikisojen voittojen kautta Asian Tourille, European Tourin yhteiskisoihin ja lopulta Challenge Tourille. Kalle aloittaa kolmannen täyden kauden Challenge Tourilla maaliskuussa Keniasta. Koti on aina pysynyt Turussa, mutta hän on viettänyt myös pitkiä ajanjaksoja Hua Hinissa ja Espanjan Aurinkorannikolla. Tyttöystävä Laura on vaihtunut statukseltaan matkan varrella vaimoksi. Lapsia perheeseen ei vielä kuulu. 

8-vuotiaana golfin aloittanut Samooja nosti amatöörina pystejä muun muassa Ranskan Avoimissa ja Erkko Trophyssa. Ammattilaisena hän on voittanut lukuisia Finnish Tourin kisoja ja yhden Nordic Leaguen talviosakilpailun. Isompia kansainvälisiä voittoja ei ole vielä osunut kohdalle. 

Tie on ollut pitkä ja opettavainen. Kalle on oppinut paljon ammattilaisen elämästä. Se ei todellakaan ole pelkkää golfpallon lyömistä. 

”Golf on kuulunut mun elämääni murrosiästä lähtien. Se on antanut todella paljon kentillä ja sen ulkopuolella. Maita en ole ikinä laskenut, mutta kaikki mantereet on läpi käyty, joten paljon on nähty. Sitä kautta on oppinut arvostamaan myös Suomea enemmän, vaikka täällä onkin monen ihmisten mielestä paljon parannettavaa. Oon oppinnut tuntemaan myös paljon eri alojen ammattilaisia niin business kuin golfpuolelta. Ei tämä ammattilaisen pelaaminen kuitenkaan pelkää pallonhakkaamista ole”, Kalle pohtii.

Kalle Samooja osallistui European Tourin karsintafinaalin marraskuussa 2017

Kalle Samooja osallistui European Tourin karsintafinaalin marraskuussa 2017

Getty Images

European Tour seuraava tähtäyspiste

Asian Tourilla Samooja teki hyvää jälkeä. Hän oli matkan päällä yhdessä hyvän ystävänsä Joonas Granbergin kanssa, joka hiljattain ilmoitti uransa lopettamisesta. Granberg kerkesi voittamaan osakilpailun, Kallen saavutukset pelioikeuden uusimisesta olivat nekin pioneeritekoja pääkiertueella. Mikä sai lopulta palaamaan Eurooppaan? 

”Ajatus oli mennä Aasiasta läpi ETlle. Osuin vähän huonoon aikaan siinä mielessä, että yhteiskisat väheni ihan muutamaan. 2010 luvulla oli kuulemma lähes 10 yhteiskisaa. Nyt määrä on taas nousussa. Jäihän sieltä paljon ammattilaisuraa ajatellen. Oppi reissaamaan ympäripalloa, elämään tour-elämää, pelaamaan huippukisoja hyvissä olosuhteissa ja rahaa oli kohtalaisesti jaossa. Neljä vuottahan siellä lopulta vierähti.

Ajatus ja tavoitteet on kuitenkin aina ollu European Tourillall niin ajattelin katsoa Challenge Tour-kortin seuraavaksi ja tein muutoksia valmennuskuvioihin. Uraa ajatellen vaihdos oli mielestäni oikea ja olen pelillisesti kehittynyt viimeisten parin vuoden aikana valtavasti omasta mielestäni. Moni golfia seurannut on huomannut, että CT on kovatasoinen kirtue. Ei sieltä voittoja napsita kuten Suomesta tai Nordic Leaguesta. Nyt lähtee kolmas kausi CTllä liikkeelle ja eikös kolmas kausi toden sano?”

Getty Images

Tasaisuus ja tarkempi tekeminen resepti menestykseen

Kalle on väläytellyt Challenge Tourilla pelaten useita päivän parhaita kierroksia. Usein ne ovat osuneet kisan alkuun – kokonaisvaltaisia neljän kierroksen suorituksia on ollut vielä liian vähän. Potentiaali on kuitenkin tullut yksittäisistä kierroksista enemmän kuin selville. 

”Lähisuunnitelmssa on virittää kone sellaseen kuntoon, että Keniassa taistellaan voitosta. Oon matkalla nyt tosiaan Thaimaahan pariks viikoks. Sieltä käymään Suomessa ja sitten kuukaudeksi Espanjaan. Sit taas himan kautta Keniaan, josta kausi polkastaan käyntiin. Tavoite on aloittaa kausi 2019 European Tourilta.”

Golfarina Kalle saattaa elää parasta ikäänsä. Fysiikka on vielä kunnossa, kokemusta on karttunut ja nälkää löytyy menestykseen. Paras Kalle Samooja on vielä näkemättä? 

”Unelmia on monia ja pidän ne itselläni, mutta kaikki niistä on saavutettavissa. Näen kuitenkin, että goflarina parhaat vuodet on vielä edessä. Täytyy vaan tarkentaa tekemistä niin menestys tulee itsestään”, Samooja analysoi.

30-vuotisbileet jäävät tällä kertaa juhlimatta. 

”Nämä synttärit menevät tällä kertaa bussissa ja lentokoneessa”, Samooja päättää. 

 

Etsi luettavaa