Hyppää sisältöön

Onko Tyrrell Hattonista Englannin maineen palauttajaksi – The Openin voitosta kotimaassa aikaa 54 vuotta

Tommy Fleetwood (vas.) ja Tyrrell Hatton pelasivat yhdessä Royal Liverpoolissa tiistaina ja keskiviikkona. KUVA: GETTY IMAGES

The Openin voittaminen kotimaassa on osoittautunut 2000-luvulla ylivoimaiseksi kisaa vuorovuosina järjestävien Skotlannin ja Englannin tähdille. Paul Lawrie nousi Carnoustiessa (1999) skottien kansallissankariksi. Englantilaisten voitottomuuden tuska on muuttunut lähes toivottomuudeksi. Viimeisin Openin sankari kotimaassa on Tony Jacklin (1969).

Englantilaisia ja skotteja pidetään maailman parhaina golfkisojen yleisönä. Maine on peräisin erityisesti majoreista, joita muissa Euroopan maissa ei Pohjois-Irlannin kahta kertaa lukuuottamatta ole järjestetty.

Britit kannustavat aidosti myös vieraspelaajia ja osaavat käyttäytyä.

Skotlannilla ei sitten Colin Montgomerien ole ollut kovaa kansainvälisen tason tykkiä, joka jahtaisi major-voittoja. Monty jäi lopulta ilman. Paul Lawrie sellaisen saavutti unohtumattomassa Carnoustien kisassa 1999.

Englannilla golfkuninkaan valtikkaa pitää hallussaan kuusi majoria saavuttanut Sir Nick Faldo.

Kolme kertaa The Openin voittanut Faldo (1987,1999,1992) ei kuitenkaan onnistunut nostamaan Claret Jugia Englannissa, vaan aina Skotlannissa.

Vain pieni osa nykyisistä faneista oli todistamassa viimeistä englantilaisen voittoa majorissa kotimaassaan.

Tony Jacklin juhli ykköstilaa Royal Lytham & St Annesin kentällä 1969. Royal Liverpool Golf Clubilla on hurrattu englantilaisvoittajalle viimeksi kaudella 1936.

Torstaina käynnistyvässä The Openissa Englannilla on neljä varsin ansioitunutta pelaajaa, jotka on syytä nostaa potentiaalisiin voittajiin.

  • Tyrrell Hatton (16.) on maailmanlistalla 16. The Openissa parhaat sijoitukset ovat viides ja kuudes.
  • Tommy Fleetwood on sijoittunut toiseksi U.S. Openissa ja The Openissa. Plakkarissa on myös kaksi neljättä ja kaksi viidettä sijaa majoreista. Voittamisen taito isojen poikien välisissä taistoissa ei kuitenkaan vakuuta.
  • Justin Rose oli The Openissa toinen (2018). Kauden 2013 U.S. Openin sankari omaa edelleen mahdollisuudet majorin voittoon.
  • Matt Fitzpatrick voitti U.S. Openin 2022. The Open on ollut ylivoimainen rasti. Kahdeksan kisaa, paras sijoitus 20:s vie pohjan odotuksilta.

Tyrrell Hatton on suosikkien listalla kymmenen joukossa. Tämä pohjautuu pitkälti kahdeksaan top 10-sijoitukseen kaudella 2023. Jykevin näyttö on toinen sija maaliskuussa The Playersissa.

MAINOS

Season Sale – Green fee -tarjoukset

GoGolf Shopin Season Sale -tarjouksista löydät green feet ja loppukauden pelioikeudet edullisesti. Klikkaa itsesi syksyn edullisimmille green fee -ostoksille! 💙

Viidentenä maailmanlistalla ollut Hatton osuu väyliin ja viheriöihin vaativissakin olosuhteissa.
Hänessä on särmää ja päättäväisyyttä, mutta myös taipumusta jatkuvaan selittelyyn ja otteen menettämiseen.

Kotikisat Liverpoolissa antavat hänelle loppuviikosta mahdollisuuden nousta siihen sarjaan pelaajista, jotka jäävät historiaan.

Hattonin ja muiden englantilaishaastajien etuna on se, että heillä ei ole kotikisoissa suosikin paineita.

Rory McIlroy sai 2019 The Openin kotimaahansa Pohjois-Irlantiin ja kotikulmilleen Royal Portrushin kentälle, jossa hän oli jo juniorina murskannut kenttäennätyksen.

Vaan kuinkas kävikään. McIlroy murtui avauskierroksella (79), toisen päivän huipputulos (65) jätti hänet lyönnin päähän viikonlopun kierroksista.

Tony Jacklinin 1969 Englannissa voittaman The Openin jälkeen vieraat ovat juhlineet 21 kertaa.

Mikäli tämä sarja Royal Liverpoolissa katkeaa, kisan englantilainen sankari nousee varsin korkealle jalustalle vuosikymmeniksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa