Hyppää sisältöön

Onko Tanska ohittamassa Ruotsin Pohjoismaiden ykkösenä?

Tanskan Lucas Bjerrgaard ja Thorbjørn Olesen ovat Ruotsin Henrik Stensonin ja Alex Norenin edellä Mastersissa avauspäivän jälkeen.

Tanskalaisilla miesgolfareilla menee nyt niin lujaa, että pian Tanska voi ohittaa Ruotsin Pohjoismaiden parhaana golfmaana.

YHDEN KILPAILUN avauspäivän tulosten perusteella ei pitäisi tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta Tanskalla menee nyt lujaa golfissa miesten puolella.

Masters Tournamentiin osallistuu kaikkiaan viisi miestä Pohjoismaista. Kaksi Ruotsista ja Tanskasta sekä yksi Norjasta, kun mukaan pääsi myös amatööri Victor Hovland, joka voitti viime vuonna US Amateurin.

Ensimmäisen kierroksen perusteella Tanska on selvä ykkönen, sillä Lucas Bjerregaard ja Thørbjörn Olesen mahtuvat kumpikin 20 parhaan joukkoon. Ruotsin tähdet Henrik Stenson (58.) ja Alex Noren (63.) tulevat kaukana perässä. Jopa sijalla 29 oleva Hovland on ruotsalaiskonkarien edellä. 

TANSKALAISPELAAJIEN NOUSU on muutenkin ollut viime aikoina kovaa. Vuosi sitten Bjerregaard oli maailmanlistalla 200:n heikommalla puolella. Tuoreella listalla hän on 43:s. Olesen oli puolestaan vuosi sitten pudonnut ulos sadan parhaan joukosta. Nyt hän on sijalla 53.

Stensonin suunta on ollut pitkään taantuva. Pitkään maailmanlistan kymmenen kärjen sijaan mahtunut Stenson on nyt sijalla 39. Noren rankataan maailman 30:nneksi parhaaksi, kun vuosi sitten hän kolkutteli kymmenen kärkeä.

Myös aika on tanskalaisten puolella, sillä sekä Olesen että Bjerregaard ovat alle 30-vuotiaita, kun taas Stenson on jo ylittänyt 40 vuoden rajapyykin ja Norénkin on lähempänä neljää kuin kolmeakymmentä.

Bjerregaard, 27, teki todellisen läpimurron huipulle pari viikkoa sitten sijoittumalla Matchplayssä neljänneksi. Hän päihitti matkalla pronssiotteluun muun muassa Stensonin ja Tiger Woodsin

MAAILMANLISTA REAGOI aina hitaammin pelaajien menestykseen, sillä siihen huomioidaan pelaajien suoritukset pitkältä ajalta. Siksi vertailua kannattaa tehdä myös European Tourin pohjalta. Siinä tanskalaiset ovat jo ohittaneet naapurimaansa.

Tänä vuonna European Tourilla Tanskalla on kuusi pelaajaa European Tourilla 110 parhaan joukossa, kun lajia pitkään Pohjoismaissa hallinneella Ruotsilla pelaajia on vain neljä. Rankingin 110 parasta uusii korttinsa kiertueella kauden päätteeksi.

Paras ruotsalainen on yllättäen nuori Anton Karlson. Hän on Race-to-Dubai-kisassa vasta 68:ntena, kun kolmannes kaudesta on käytynä. Hänen edellään on peräti kolme tanskalaista.

Bjerregaard on listalla 20:ntenä, konkari Søren Kjeldsen 50:ntenä ja Joachim B. Hansen 66:ntena.

Ruotsin puolesta puhuu enää joukon laajuus. Tänä vuonna 18 ruotsalaista peluri on päässyt European Tourilla pisteille, kun tanskalaisia pisteille on päässyt vain kahdeksan.

JOS TANSKALAISTEN hyvä ote pitää Mastersissa, maanantaina tanskalaisten tilanne näyttää entistäkin paremmalta maailmanlistalla.

Ennen kesäkuuta voidaan olla jo tilanteessa, jossa golfin Pohjoismaiden valtikka on jo siirtynyt Tanskalle.

Mastersin tulospalvelu

Etsi luettavaa