Hyppää sisältöön

Onko tässä vuoden epäonnisin golfari – karsintadiskaus johtui amatöörimaisesta virheestä

Tom Murrayn jäi European Tour -paikka jäi haaveeksi kaudeksi 2018.

Tom Murrayn viime viikot eivät ole kulkeneet onnellisten tähtien alla.

Tom Murray on diskattu kahden kierroksen jälkeen European Tourin karsinnoista. Englantilainen oli pelannut kaksi ensimmäistä kierrosta tulokseen seitsemän alle parin ja oli hienosti sijalla 33 vain lyönnin päässä 18. sijasta, kun kuuden kierroksen jälkeen 25 parasta ja samassa tuloksessa olevat nousevat European Tourille.

Kaikki näytti hyvältä siihen asti, kunnes miehen nimen perään ilmestyi tulosluettelossa kirjainyhdistelmä: DQ.

Diskaus johtui silkasta huolimattomuudesta, sillä Murrayn korttiin oli merkitty väärin kahden reiän tulokset: toisessa oli lyönti liikaa, toisessa lyönti liian vähän.

Vaikka virheellä ei ollut vaikutuksesta yhteistulokseen, golfin säännöt ovat armottomat. Murray diskattiin kilpailusta väärän tuloskortin allekirjoittamisesta.

Yleensä kilpailukierroksen jälkeen on tapana, että pelaaja ja merkitsijä tarkistavat tuloksen reikäkohtaisesti ennen tuloskortin allekirjoittamista ja palauttamista.

Tarina ei kerro, oliko näin tapahtunut tällä kertaa ja jos oli, missä mentiin vikaan. Todennäköisesti kyseessä on ollut silkka huolimattomuusvirhe.

”Minun virheeni täysin, mutta silti ihan yhtä kauheaa. Raskas päätös kauteen, mutta palaamme takaisin vahvempana”, Murray twiittasi tänään.

Virhe oli joka tapauksessa amatöörimainen, ja se tuli pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Murray sijoittui tänä vuonna Challenge Tourin rankingissa 16:nneksi, kun 15 parasta sai paikan European Tourilla. Käytännössä hän jäi European Tour -paikasta 16 lyönnin päähän.

Huono onni tuntuu seuraavan 28-vuotiasta englantilaista.

 

Etsi luettavaa