Hyppää sisältöön

Onko Phil Mickelsonille tarjolla vain apulaiskapteenin rooli Ryder Cupiin?

Onko Mickelson taiteilemassa mailoilla Pariisissa syyskuun lopussa?

Phil Mickelson ei mahtunut USA:n Ryder Cup -joukkueeseen pisteillä. 48-vuotias veteraani olisi 24:ttä kertaa peräkkäin mukana USA:n edustusjoukkueessa jos kutsu kävisi kapteenin valinnalla. Jim Furyk kuitenkin täsmentää, ettei Mickelsonin paikka pelaajana joukkueessa ole millään muotoa selkeä.

Phil Mickelsonia pidettiin keväällä käytännössä varmana pelaajana Ryder Cupiin. Voitto Meksikossa käydystä WGC-kisasta tuntui olevan naula arkkuun valinnalle. Sittemmin Mickelson on kuitenkin ollut pelillisesti kaukana parhaastaan, eikä ole toukokuun jälkeen onnistunut saavuttamaan yhtään sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. 

Mitä mieltä asiasta on kapteeni Jim Furyk. Onko Phil Mickelsonilla pelaajan paikka joukkueessa? 

”Asiaa voi tarkastella kahdelta kantilta. Tämä on ensimmäinen kerta kun Phil ei mahdu joukkueeseen pisteiden puolesta. Toisaalta minulla on käsissäni melkoisen vahva villi kortti jos aion sen käyttää”, Furyk pyöritteli. 

Kapteeni myös muistutti, että Mickelson on PGA Tourin puttitilastoissa toisena ja kokemusta mieheltä löytyy enemmän kuin keneltäkään muulta pelaajalta. 

”Täytyy istua alas kahdeksan jo valitun pelaajan kanssa. Heillä on iso valta päätöksessä kenet lisäämme joukkueeseen valintojen kautta. Haluan, että tämä on yhtenäinen joukkue”, Furyk kertoi Golf.com -sivustolle. 

Jos paikka pelaajana ei aukea, nähdäänkö Mickelson silti Pariisissa? 

”Minulla on muutama paikka vapaana apukapteeneille. Kyllä sinne pystyy lisäämään muutaman nimen tarvittaessa”, Furyk heittää. 

Tiger Woodsin osalta valintaa Ryder Cupiin on tuskin enää tarvetta kyseenalaistaa. Woodsin esitykset PGA Championshipissa taisivat vahvistaa, että 14-kertainen major-voittaja napannee yhden kutsun itselleen, eikä hänen tarvitse toimia kapteenin roolissa. 

Etsi luettavaa