Hyppää sisältöön

Onko joku heistä Golfliiton uusi toiminnanjohtaja?

Golfliitto päätti sääntöuudistuksistaan lauantaina.

Golfliitto tiedotti eilen, että Peltoniemi jättää tehtävänsä helmikuussa ja Golfliiton lopullisesti toukokuussa. Nyt spekulaatiot käyvät kuumana, kenestä tulee hänen seuraajansa.

Petri Peltoniemen seitsemän vuoden rupeama Golfliiton toiminnanjohtajana oli vaiheikas. Kauden lopussa Golfliiton toimintaan vaadittiin muutosta monesta eri suunnasta. Se johti ensin isoihin muutoksiin liittohallituksen kokoonpanossa, ja nyt on aika etsiä myös liiton toimistolle uusi vetäjä.

Golfliiton hallitus Hanna Hartikaisen johdolla ei ole vielä tullut kaapista kertomaan golfaavalle kansalle, mikä on Golfliiton uusi suunta, mutta spekulaatiot uudesta toiminnanjohtajasta käyvät jo nyt kuumana.

GoGolf laittaa oman lusikkansa soppaan. Kokosimme listan potentiaalisista kandidaateista Peltoniemen seuraajaksi. Mukana listauksessa on muutama musta hevonenkin!

Petri Keskitalo

Linna Golfin pitkäaikainen toimitusjohtaja ja menestynyt kymmenottelija Petri “Elmo” Keskitalo on tämän hetken kuumin nimi spekulaatioissa. Keskitalo on tehnyt vahvaa jälkeä Linna Golfin myynnin ja talouden suhteen. Hän on karismaattinen johtaja, älykäs ja kokenut itsekin huippu-urheilun paineet. Hänelle aukeaisivat ovet niin mediaan kuin yrityksiinkin. Hyvin verkostoituneelle Keskitalolle positio toisi uuden luonnollisen jatkon uralle nykyisen projektin saavuttua pisteeseen, jossa Linna voisi jälleen rakentaa uutta kasvua uusin voimin.  

Kesästä toiseen huippukuntoinen kenttä on tänä vuonna Senior European Tourin kilpailun näyttämönä. Mies itsekin lähestyy seniori-ikää, sillä ensi kuussa hän täyttää 50 vuotta.

Outi Wuorenheimo

Rautaisena ammattijohtajana taitoluisteluliiton ruoriin vuonna 2015 tarttunut Outi  “Ode” Wuorenheimo on pannut Taitoluisteluliittoon vauhtia. Hän on työskennellyt aikaisemmin Nokiassa sekä myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä Roviolla. Hän hallitsee yrityskumppanuuksien neuvottelun ja hoidon. Taitoluisteluliitossa on varmasti tullut oppia järjestöelämän arjesta. Wuorenheimo on innokas golfari, ja häntä kuvaillaan ihmisenä hyväksi ja ystävälliseksi.

Sami Markkanen

Golfpisteen perustaja ja Otavamedian julkaiseman Golflehden johtaja Sami Markkanen on Suomen verkostoituneimpia golfvaikuttajia. Markkanen on onnistunut myymään Otavalle oman golfmediansa ja luonut liittoon tiiviit suhteet. Markkanen olisi myyntivastuullisena johtajana loistava valinta. Markkanen ei ole viihtynyt parrasvaloissa Golfpisteessä, joten veikkaamme että Otavamedian uudet, haasteelliset tehtävät pitävät hänet nykyisen työnantajan palveluksessa.

Aarni Nordqvist

Nostomme Golfliiton toimistolta. Kauppatieteiden maisteri Aarni Nordqvist on työskennellyt eri rooleissa Golfliitossa jo kuusi vuotta. Myös Aura Golfissa assistant prona toiminut Nordqvist on viime vuodet työskennellyt Pelaaja ensin -tuotteen kanssa. Aarni tuntee liiton toimintatavat. Seuroja ja golfkenttiä ahkerasti konsultoineena hänet tunnetaan kentällä jo hyvin. Verkostoituminen, nuori ikä (33 vuotta) ja golfpolitikoinnin uupuminen ansioluettelosta vaikeuttavat valintaa, mutta Golfliitossa on kasvamassa pidetty osaaja tullee saamaan vielä mahdollisuutensa ja uusia haasteita joko liitossa tai muualla toimialalla.

Teemu Laakso

Suomen PGA:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja on ollut neuvottelemassa PGA:n ja Suomen Golfliiton välille sopimusta huippugolffareiden valmennusyhteistyöstä. Verkostoituneena golfvaikuttajana Teemu Laakso kykenisi varmasti luomaan Golfliitossa loistavaa jälkeä ainakin kilpagolfin saralla. Koulutukseltaan Laakso on kauppatieteiden maisteri.

Mika Nieminen

Hyvinkään Golfin (HyviGolfin) toimitusjohtaja Mika Nieminen on arvostettu toimitusjohtaja, jonka meriitteinä on esimerkiksi Vuoden golfjohtaja -palkinto. Innovatiivisena ja rohkeana tunnettu Nieminen on tehnyt loistavaa jälkeä Hyvinkäällä ja saanut kentän taloudellisesti erinomaiseen kuntoon.

Jan Ruoho

Vierumäki Golfin toimitusjohtaja Jan Ruoho (MBA) on tehnyt paljon yhteistyötä eri yritysten ja Golfliiton kanssa. Viime kesänä Ruoho toi Vierumäelle Challenge Tourin osakilpailun. Se onnistuttiin saamaan kovalla työllä myös kannattavaksi. Ruoho on ollut aktiivinen myös start up -maailmassa. Hän toimii neuvonantajana golfalan ohjelmistoa kehittävässä yrityksessä.

Alalla verkostoitunut ja hyvin pidetty johtaja on luotettava ja loistava johtaja. Vierumäeltä hän toisi mukanaan Jääkiekkoliiton parhaimpia toimintatapoja ja kontakteja.

Parrasvaloihin astuminen ei osaamisen osalta olisi ongelma, mutta haluaako Ruoho sitä? Se jää nähtäväksi.

Etsi luettavaa