Hyppää sisältöön

Onko European Tourille syttymässä uusi tähti? – Nuori italialainen napsii voittoja järkyttävällä prosentilla

Guido Migliozzi oli loistavassa vedossa Belgian Knockout -kisan päätöspäivänä.

European Tourin Belgian Knockout -kilpailu on ratkennut. Voittoon pelasi Italian Guido Migliozzi, jolle voitto oli uran ja kauden toinen. European Tourin kisoja miehellä on plakkarissa ainoastaan 21, joten hänen voittoprosenttinsa hipoo kymmentä.

Italialaisella on siinä mielessä erikoinen tuloshistoria European Tourilla, että hän on sijoittunut ainoastaan kaksi kertaa 20 parhaan joukkoon – ja molemmilla kerroilla tuloksena on ollut voitto.

Migliozzi nappasi ensimmäisen ET-voittonsa Keniassa maaliskuun alussa. Suomessa tuo kisa muistetaan italialaispelaajan ykköstilan sijaan siitä, että Kalle Samooja oli siinä pitkään voittotaistelussa mukana.

Belgian-kisassa pelattiin normaalista poikkeavaa pelimuotoa. Kahden kierroksen lyöntipelikarsinnan jälkeen siirryttiin yhdeksän reiän lyöntipeliotteluihin mies miestä vastaan -menetelmällä.

Loppuottelussa Migliozzi pilasi päivätyönään Challenge Tourilla pelaavan Darius van Drielin syntymäpäivän. Hollantilainen täytti tänään 30 vuotta. 

”Pelasin erittäin hyvin tänään iltapäivällä. Voitto tuntui superilta”, Migliozzi sanoi kisan jälkeen.

Miljoonan euron arvoinen kilpailu ei kerännyt sankkaa joukkoa nimimiehiä mukaan. Neljän parhaan joukossa pelasi kolme tänä vuonna pääasiassa Challenge Touria kiertävää pelaajaa.

Migliozzi raivasi tieltään Van Drielin lisäksi myös Pedro Oriolin, Adrian Otaeguin, David Law’n, Bernd Wiesbergerin ja Ewen Fergusonin.

Sunnuntaina 22 -vuotias italialainen oli selvästi paras pelaaja, sillä hän pelasi 27 reikää kahdeksan alle parin. Lähimmäksi pääsi pronssiottelussa Gregory Havret’n voittanut Ferguson: -4.

Voiton ansiosta Migliozzi nousee maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon. Myös Race-to-Dubai-rankingissa on luvassa mukavaa nousua.

Lopputulokset

Etsi luettavaa