Hyppää sisältöön

On se ihmemies: Lauantaina alle ikänsä pelannut Bernard Langer teki jälleen historiaa Champions Tourilla

Bernhard Langer voitti ensimmäisen kerran Champions Tourilla jo vuonna 2007. KUVAT: GETTY IMAGES

Bernhard Langer rikkoi oman ennätyksensä ja voitti vanhimpana koskaan Champions Tourilla. Hän on enää yhden voiton päässä Hale Irwinin ennätyksestä.

Saksan Bernhard Langer on melkoinen ihmemies. Lauantaina 65-vuotias pelasi kahdella lyönnillä alle oman ikänsä ja sunnuntaina hän varmisti uransa 44. Champions Tour -voiton kotikonnuillaan Boca Ratonissa.

Samalla Langer teki historiaa, sillä hän rikkoi oman ennätyksensä kaikkien aikojen vanhimpana Champions Tour -voittajana.

Langer saattaa rikkoa vielä toisenkin ennätyksen, sillä hän on enää yhden voiton päässä Hale Irwinistä kaikkien aikojen voittojen määrässä yli 50 vuotta täyttäneiden kiertueella. Irwin ehti ottaa urallaan 45 voittoa.

TimberTech Championshipin ykköstila oli Langerille toinen voitto tällä kaudella, ja hän nousi kiertueen rankingissa viidenneksi.

Rankingin kärjessä on Steven Alker ennen Padraig Harringtonia, Steve Strickeriä ja Jerry Kellyä, joista jokainen on Langeria vähintään kymmenen vuotta nuorempia.

Viikonvaihteessa Langer oli täysin omaa luokkaansa, sillä 54 reiän kilpailussa hän oli peräti kuusi lyöntiä toiseksi sijoittuneita Thongchai Jaideeta ja Paul Goydosia parempi.

”On aina mahtavaa voittaa missä päin maailmaa tahansa, mutta voittaminen kotikaupungissa perheen ja ystävien ympäröimänä tekee siitä merkityksellisempää ja erityistä, koska minulla on täällä paljon kannattajia ja on mahtavaa olla kotona ja nukkua yöt omassa sängyssä ja saada kotiruokaa”, Langer sanoi kiertueen nettisivuilla.

Kauden päätöskilpailu eli Charles Schwabb Cup Championship pelataan jo tällä viikolla Phonenixissa. Mielenkiintoinen detalji on se, ettei Langer ole onnistunut voittamaan kilpailua kertaakaan pitkällä Champions Tour -urallaan.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa