Hyppää sisältöön

On lottovoitto päästä Dustin Johnsonin joukkueeseen – Pat Perez on takonut kehnolla pelillä jättitulot

Dustin Johnson, Talor Gooch, Patrick Reed ja Pat Perez muodostavat lyömättömän yhdistelmän LIV Golfissa. KUVA: Getty Images

Pat Perez on tienannut neljässä LIV Golfin kilpailussa lähes yhtä paljon rahaa kuin parhaalla PGA Tour -kautenaan, vaikka pelit ovat sujuneet korkeintaan keskinkertaisesti.

Saudirahoitteisessa LIV Golf -kiertueessa pelataan yksilökilpailujen lisäksi myös joukkuekisa.

Yhdysvaltalaisella Pat Perezillä kävi munkki, kun hän pääsi mukaan Four Aces -joukkueeseen, joka on voittanut kaikki ne neljä LIV Golfin osakilpailua, joissa Perez on ollut mukana.

Perezin joukkuekaverit Four Aces -joukkueessa ovat Dustin Johnson, Patrick Reed ja Talor Gooch.

Kun jokaiselle voittajajoukkueen jäsenelle jaetaan 750 000 dollaria, on Perez tienannut yksinomaan joukkuekisoista peräti kolme miljoonaa dollaria.

Toki Perez on kartuttanut pankkitilinsä saldoa myös LIV Golfin yksilökisoissa, mutta huomattavasti joukkuekilpailua pienemmillä summilla.

Neljästä yksilökisasta hän on tienannut yhteensä noin 700 000 dollaria. Parhaimmillaan Perez on sijoittunut 15:nneksi, mikä onkin ainoa kerta, kun hän ollut keskivertopelaajaa parempi, sillä LIV Golfin osakilpailuun mahtuu vain 48 pelaajaa.

Taloudellisessa mielessä LIV Golfiin siirtyminen onkin ollut Perezille äärimmäisen kannattavaa, sillä pitkällä PGA Tour -urallaan ainoastaan yhdellä kaudella Perez on tienannut enemmän palkintorahaa kuin neljässä ensimmäisessä LIV Golfin kilpailussaan.

Kaudella 2016–17 Perez ansaitsi yhteensä 26:ssa PGA Tourin kilpailussa noin 4,34 miljoonaa dollaria.

LIV Golf -kautta on vielä kolme kilpailua jäljellä. Jos Perez pysyy terveenä, hän tulee ylittämään tuon summan helposti.

PAT PEREZIN ansiot LIV Golfissa

KilpailuJoukkuekilpailuYksilökilpaillu
LontooEi pelannutEi pelannut
Portland750 000 $153 000 $ (T29.)
Bedminster750 000 $151 000 $ (T31.)
Boston750 000 $240 667 $ (T15.)
Chicago750 000 $152 000 $ (T31.)
Yhteensä3 000 000 $696 667 $

Smith voitti viidennen kisan

LIV Golfin viides osakilpailu pelattiin Chicagossa, ja sen voitti Australian Cameron Smith, joka oli kolme lyöntiä etevämpi kuin toista sijaa jakaneet Dustin Johnson ja Peter Uihlein.

Joukkuekavereistaan Perez saa kiittää jättituloistaan ennen kaikkea Johnsonia, joka on neljässä edellisessä kilpailussa sijoittunut huonoimmillaankin neljänneksi.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa