Hyppää sisältöön

Omintakeisella svingillä lyövä Li voittoon – Kakko sijoittui 44:nneksi

Haotong Li nousi voittoon huikean päätöskierroksen ansiosta.

Roope Kakko pelasi päätöspäivän kaksi alle parin, mikä riitti lopulta jaettuun 44. sijaan Volvo China Openissa. Pekingissä pelatun kisan voitti isäntämaan Haotong Li.

Päätöspäivänä kahdeksan birdietä ja nolla bogia. Tulos 64 lyöntiä ja yhteistulos peräti 22 alle parin. Näillä lukemin voitti nuori kiinalainen Haotong Li vapun päivän aamuna Suomen aikaa päättyneen Volvo China Openin. 

20-vuotias lähti päivään kahden lyönnin takamatkalta. Hän oli pelannut jo lauantaina huippukierroksen eli 66, ja sunnuntaina hän pisti vielä paremmaksi. Kilpailussa toiseksi sijoittui Chilen Felipe Aguilar, joka ykköstilasta kolmen lyönnin päähän. Aguilarin ote voitosta kirposi 16. väylällä. Hän teki par-kolmoselle tuplabogin. Sitä ennen chileläinen oli kierrostaan viisi alle parin, eikä korttiin ollut tullut yhtään kauneusvirhettä.

Haotong Li on nuori lupaus, joka pelasi 2014 PGA Tour of Chinaa. Sitä kautta hän nousi Yhdysvaltain haastajakiertueelle Web.com Tourille. Villien korttien turvin hän on pelannut muun muassa Kiinassa pelattavia Euroopan Tourin osakilpailuja. Volvo China Openiin hän pääsi sen perusteella, että hänen sijoituksena on World Rankingillä 250 parhaan joukossa. Nyt voitollaan hän ansaitsi täyden pelioikeuden kiertueelle.

Kiinalainen lyö omintakeiselta näyttävällä svingillä, joka on kuitenkin todella tehokas, sillä vartalon läpimeno on vahva. Tässä hän lyö voiton varmistaneen lähestymislyönnin 17. reiällä, jolla hän sinetöi kisan voiton.

Huonot jaksot pilaavat Kakon kisat

Suomalaisittain hyvin alkanut kisa päättyi laimeasti. Avauspäivän jälkeen Roope Kakko jakoi kolmatta sijaa ja Mikko Korhonen kymmenettä, mutta lopulta ainoastaan Kakko läpäisi cutin. Kakon yhteistulos oli kahdeksan alle parin. Sinänsä hyvä tulos, mutta helpolla kentällä se riitti ainoastaan 44. sijaan.

”Alkukauden pelini ovat olleet pitkälti samanlaisia. Tulee huonoja jaksoja, jotka vievät mahdollisuudet kärkeen nousulta”, Kakko kertoi tiedotteessaan.

Colsaertsin odotus palkittiin birdiellä

Kilpailun kutkuttavimman birdien teki Nicolas Colsaerts, jonka pallo jäi roikkumaan reiän reunalle. Pallo kuitenkin upposi juuri ja juuri riittävän nopeasti, ja belgialaisen tuloskorttiin voitiin merkitä kakkonen par-kolmosella.

 

 

Etsi luettavaa