Omega European Masters ratkesi vasta uusinnassa – Korhonen 29:s Sveitsissä

Thriston Lawrence voitti jo kauden toisen DP World Tourin osakilpailun. KUVA: GETTY IMAGES

DP World Tourin Sveitsin-kilpailun voiton ratkaisivat Thriston Lawrence ja Matt Wallace uusinnassa.

Etelä-Afrikan Thriston Lawrence otti uransa ja kauden toisen DP World Tourin voiton, kun hän kukisti Englannin Matt Wallacen uusinnan jälkeen Crans-sur-Sierre Golf Clubilla pelatussa Omega European Masterissa.

Kaksikko päätyi neljän kierroksen jälkeen tasatulokseen -18 ja edessä oli uusinta, joka ratkesi heti kättelyssä, kun Lawrence teki ensimmäisellä uusintareiällä (18.) parin ja Wallace bogin.

Voiton ansiosta 25-vuotias Lawrence nousi Race to Dubai -rankingissa yhdeksänneksi. Kahden voiton lisäksi hän on sijoittunut kerran toiseksi ja kolmanneksi. Ensimmäistä täyttä kauttaan pääkiertueella pelaava Lawrence on tienannut tähän mennessä jo 1,3 miljoonaa euroa.

Thriston Lawrencen voittohaastattelu.

Suomesta kiertueen klassikkotapahtumaan osallistuivat Mikko Korhonen ja Kalle Samooja, joka putosi cutista kahden kierroksen jälkeen.

Sen sijaan Korhonen selvitti jälleen tiensä viikonlopun kierroksille ja sijoitui lopulta 29:nneksi.

Tasaisena suorittajana tunnettu espoolainen on nyt läpäissyt cutin peräti 12 kertaa peräkkäin. Edellisen kerran hän joutui kilpailun puolivälissä laulukuoron maaliskuun puolivälissä.

Korhosen tulos oli -9 (71-66-66-68). Kiertueen rankingissa suomalainen on nyt 76:ntenä.

Paras suomalainen kokonaispisteissä on Samooja, jonka sijoitus on listalla 37:s. Tapio Pulkkanen on 87:ntenä ja Sami Välimäki 99:ntenä.

Ensi viikolla pelataan Tanskassa, jossa Suomesta mukana on ainoastaan Pulkkanen. Sen sijaan vajaan kahden viikon kuluttua Englannissa pelattavaan BMW PGA Championshipiin osallistuu koko DP World Tourin suomalaiskvartetti, sillä kyseessä on kiertueen lippulaivakisa, jossa palkintopotissa on peräti 8 miljoonaa dollaria.