Hyppää sisältöön

Olympiavoittaja haastaa tulikuuman Wyndham Clarkin – Rory McIlroy ajoi toistamiseen karille Quail Hollow Clubilla

Xander Schauffele (vas.)on meriiteiltään ansioituneempi, Wyndham Clark (oik.) kuitenkin kaksi lyöntiä olympiavoittajaa edellä. Kuva: Getty Images

Lauantaina yhdessä loistaneet Wyndham Clark (63,-8) ja Xander Schauffele (64,-7) ovat karkuteilla Wells Fargo Championshipissa. Rory McIlroyn sijoitus on 50:s, 23 kertaa PGA Tourilla voittaneen mestarin ilmeistä ja eleistä paistaa läpi turhautuminen.

Päivän toiseksi viimeisessä parissa pelanneet Wyndham Clark ja Xander Schauffele onnistuivat tekemään kierroksen parhaat tulokset lauantain kierroksella. Clark (-8) oli lyönnin parempi kuin viimeisellä 3 metrisen birdieputin missannut Schauffele (-7).

Toista voittoaan PGA Tourilla hakeva 29-vuotias Clark on ollut mainiossa iskussa läpi kauden ja etenkin viimeisissä kisoissa. Viidessä viimeisessä sijoituksia kuuden joukkoon on kolme.

Mastersiin maailmanlistalla sijalla 80:s oleva Clark ei mahtunut, mutta seuraavalle vuodelle paikka varmistuisi jo voittamalla meneillään oleva kisa.

Clarkilla ei ole ykköstiloja pääkiertueelta.

Haastajan roolissa kierrokselle lähtevä Xander Schauffele nousi ”ryminällä” huipulle saavutettuaan majoreissa kolmen ensimmäisen vuoden aikana kaksi kakkostilaa, yhden kolmannen, viidennen ja kuudennen sijan.

Voittamisen taitoakin Schauffelessa on. Seitsemän PGA Tourin ykköstilan lisäksi kirkkain saavutus on Tokion olympialaisten (2021) ykköstila.

”Quail Hollow Club on erittäin vaativa kenttä erityisesti avausten osalta. Jotta pääsee hyökkäämään lipulle, on pysyttävä väylillä”, Schauffele muistutti yleisen resepptin.

”Kentän kunto ja muodot ovat uskomattoman hienoja. Lähipelissä voit luottaa siihen, että hyvät lyönnit tulevat palkituiksi”, Schauffele kiitteli.

Sunnuntaina saatetaan nähdä kahden miehen taisto voitosta, mikäli Clark & Schauffele saavat lauantain vireen päälle.

Adam Scott (-11) ja Tyrrell Hatton (-11) jakavat kolmatta sijaa, Clarkiin (-16) on eroa viisi ja Schauffeleen (-14) kolme lyöntiä.

Rory McIlroyn syöksy jatkuu

Rory McIlroy (68-73-71,-1) lähtee viimeiselle kierrokselle sijaluvulta 50:s. Ote kirposi toisena päivänä etenkin lähestymisten osalta. Lauantaina sakkasi puttipeli. Maailmanlistan kolmonen nousi tuloslistalla viisi sijaa, mutta keskinkertainen kierros kasvatti tuplasi eron kärkimieheen. Wyndham Clark on 15 lyöntiä edellä,

Kilpailukausi käynnistyi voitolla Dubaissa, mutta USA:ssa menestys on jäänyt lyöntipeleissä todella heikoksi.

Sijaluvut Phoenixissa (32.) sekä Los Angelesissa (29.)olivat karvaita pettymyksiä. Arnold Palmer Invitationalissa McIlroy taisteli urhoollisesti toiseksi, mutta jäi lyönnin päähän Kurt Kitayamasta.

Reikäpelikisoissa Teksasissa McIlroy pelasi myös mainiosti ollen kolmas.

Todellisia shokkeja olivat karsiutumiset The Players Championshipissa sekä Mastersissa. Quail Hollow Clubin kisaan McIlroy tuli kolmen viikon tauon jälkeen ”latautuneena”, mutta tulos on jäämässä pannukakuksi kisan kolmasti voittaneelle pohjois-irlantilaiselle, joka täytti kisan avauspäivänä 34 vuotta.

Kauden toinen major, PGA Championship käynnistyy jo 1,5 viikon päästä. Rory McIlroy on yksi suosikeista, mutta menestyksen osalta supertähdistä kaikkein ailahtelevin.

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät Wells Fargo Championshipin suorana lähetyksenä kanavillaan.

Kärkipari Wyndham Clark – Xander Schauffele lähtee kierrokselleen klo 20.30.

TulospalveluEtsi luettavaa