Hyppää sisältöön

Olympialaisten hopeamitalisti diskattiin hyvin poikkeuksellisesta syystä PGA Tourin kisassa

Rory Sabbatini on ollut maailmanlistalla parhaimmillaan kahdeksantena

Rory Sabbatini on läpi uransa herättänyt huomiota käytöksellään kentällä ja sen ulkopuolella. Torstaina hänet liputettiin ulos PGA Tourin kisasta pelaajan inhimillisen erehdyksen vuoksi.

Georgiassa Sea Islandilla pelataan PGA Touriin kuuluvaa The RSM Classicia , jossa tulostaso  nousi torstaina todella kovaksi. Kahdesta kentästä lyhyemmällä (Seaside) Carlos Munoz sai tuloksekseen 60 (-10). Yhdeksän alle tuloksia oli neljä, ja alle 70 lyönnin pelanneita yhteensä 105.

Slovakiaa nykyään edustava, olympialaisissa superyllätyksen hopeamitalilllaan tehnyt Rory Sabbatini pelasi tuloksen 68. Pian kierroksen jälkeen PGA Tour ilmoitti twitterissa, että Sabbatini on diskattu.

Pelkistetty ilmoitus ei paljoakaan avaa, mistä on kysymys. Mitä Sabbatinilla on ollut mailansa lapaa liitettynä kierroksen aikana?

Golf Channelin Rex Hoggard osallistui Twitterissä keskusteluun valaisten, että Sabbatinin väyläpuun lyöntipinnassa oli heijastavaa teippiä, jota käytetään testattaessa mailanpään nopeuksia. Tässä tapauksessa teippi oli unohtunut lyöntipintaan kierrokselle lähdettäessä. 

Teippiä oli vain yhdessä mailassa (väyläpuu), jota Sabbatini käytti kerran kierroksensa aikana. Mikäli hän ei olisi mailaa käyttänyt, sanktioita ei olisi tullut.

PGA Tourin huonoimmin käyttäytyviin taiteilijoihin huippuvuosinaan kuulunut Sabbatini ilmoitti itse erheestään kisan jälkeen kortin jo jätettyään. Koska teipin käytöstä olisi tullut penaltteja, tuomariston ainoa mahdollisuus oli diskata Sabbatini.

Olympiahopea ei ole kuluvlla kaudella Sabbatinin ainoa maineteko. Hän sijoittui lokakuussa Las Vegasissa kolmanneksi ja on kalenterivuoden aikana ollut kahdesti sijoilla 4-10.

Sabbatini edusti vuoteen 2018 asti Etelä-Afrikkaa. Parhaimpina vuosinaan hän voitti PGA Tourilla kuusi kertaa, sijoittui Mastersissa  Tournamentissa toiseksi (2007) ja nousi maailmanlistalla kahdeksanneksi.

Käytökseen ja etikettiin liittyviä tipluja on uran varrella runsaasti. Kuuluisin on poistuminen Tiger Woodsin kutsukilpailusta kierrosten välissä ilmoittamatta tästä muille kuin pukuhuoneen henkilökunnalle.

Lähde: Golf.com

Tulospalvelu

Etsi luettavaa