Hyppää sisältöön

Olympialaiset kiinnostavat suomalaisgolfareita: ”Olen aina ollut olympiafani”

Tapio Pulkkanen on aina ollut olympiafani omien sanojensa mukaan

Planmeca Golfareenalla järjestettiin tiistaiaamuna Olympia Golfin muodollinen mediatilaisuus. Olympialaisten merkeissä myös golf kiinnostaa ja paikalla oli suuria medioita YLE:stä lähtien tenttaamassa kotimaisia golftähtiä.

Suomalaisille on tällä hetkellä luvassa täydet paikat olympialaisten golfkilpailuun. Golfliiton kilpailupäällikkö Juha Juvonen avasi tilaisuuden kertoen golfareille tutut valintakriteerit ja perusasiat sekä esitteli pelaajat. 

Paikalla olivat miehistä Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen, naisten puolelta Ursula Wikström, Sanna Nuutinen ja Matilda Castrén. Liitosta porukkaa oli paikalla aina tiedotuksesta toimitusjohtajaan. 

”Tällä hetkellä Suomi on saamassa ns. täydet joukkueet niin miesten kuin naisten sarjoihin, eli kaksi pelaajaa. Poikkeus on maat, joilla on useita pelaajia maailmanlistan 15 parhaan joukossa, he voivat saada jopa neljä pelaajaa kisoihin”, Juvonen tiivisti. 

Miesten puolella paikoissa ovat kiinni tiukasti Mikko Korhonen ja Kalle Samooja, joka ei kuulu virallisesti ryhmään tai tuen piiriin, koska hänellä on yhteistyösopimus ulkomaisen pelifirman kanssa. Varsinaiseen olympiavalintaan sillä ei pitäisi kuitenkaan olla merkitystä – ainakaan Kallen omien tietojen mukaan. 

”Kyllä olympialaisissa pelaaminen on selkeästi mielessä, vaikka siihen on vielä pitkä aika. Ensin olisi tarkoitus päästä korkkaamaan major-kilpailut, joita pelataan kolme ennen olympialaisia”, Kalle tiivisti motivaationsa olympialaisissa pelaamista kohtaan.  

GoGolf otti kiinni Tapio Pulkkasen pitkään haastattelutuokioon, jossa hän kertoi tulevan vuoden suunnitelmiaan. Kaksi ensimmäistä vuotta European Tourilla ovat tuoneet työpaikalle jatkoa aina tulevaksi vuodeksi, muttei suurta läpimurtoa. Pulkkanen on ollut kohtalaisen tyytyväinen European Tour -uransa alkuun. 

”Mulla on ollut aina vähän haasteita sopeutua uusiin ympäristöihin nopeasti, mutta nyt European Tour alkaa tuntua entistä kotoisammalta”, kaksi vuotta kiertueella pelannut Pulkkanen kertoo live-videossa. 

Olympialaisten osalta Pulkkanen on tällä hetkellä kohtalaisen kaukana Korhosesta ja Samoojasta. Toisaalta pari suurta onnistumista voi muuttaa tilanteita nopeasti. 

”Kyllä mä olen olympiafani ollut ja seuraan aina kun kisat on päällä. Varmasti majorin voittaisin mielummin kuin olympialaiset, mutta kyllä se heti siinä perässä tulee”, Pulkkanen muotoilee omaa arvostustaan kisoja kohtaan. 

Toistaiseksi Pulkkanen voi vain haaveilla kisoista, sillä paikkaa sinne ei nykyrankingeilla olisi. 

”Kyllä se on ajatuksissa ja tavoitteissa, haluaisin pelata olympialaiset. Tottakai siinä on kavereita edellä, täytyy vain pelata hyvä alkukausi ja katsoa sitten, aukeaako paikka”, Tapsa jatkaa. 

Urusula Wikström oli paikallaolijoista ainoa, joka pääsi kokemaan kisat Riossa vuonna 2016. Silloin naisissa mukana oli ”Unskin” lisäksi Noora Komulainen, joka ei tänään ollut paikalla. Miehiä edustivat Mikko Ilonen ja Roope Kakko

”Olihan se hieno tapahtumam, kun ympärillä oli niin paljon muutakin mitä normaaleilla kisaviikoilla ei ole. Ollaan osana joukkuetta ja edustetaan Suomea, toki aina edustetaan, mutta olympialaisissa se on paljon konkreettisempaa. Kun omat kisat olivat käynnissä, niin siihen pyrki suhtautumaan kuin kisaan muiden joukossa. Kun on rajattu field, eli vain 60 pelaajaa niin siellä on myös sitä kautta paremmat mahdollisuudet pärjätä”, Wikström kertoo. 

Wikström kävi pelaamassa kesällä myös tulevan olympiakisakentän yhdessä Noora Komulaisen kanssa. 

”Oikein mukava puistokenttä. Varmasti sitten kun saadaan viheriöt koviksi ja nopeiksi ja raffia ylös niin oikein hieno kisa-areena kyseessä”, Unski jakaa tietoa tulevasta näyttämöstä. 

Etsi luettavaa