Hyppää sisältöön

Olympiakarsinta loppusuoralla – Mikko Korhonen nousisi Hampurin kisan voitolla Kalle Samoojan ohi

Mikko Korhosen toisesta voitosta ET:lla  ( josta kuva) on aikaa reilut kaksi vuotta

Sami Välimäen ja Kalle Samoojan paikka Tokion olympialaisiin varmistuu, mikäli listakolmonen Mikko Korhonen ei saa paikkaa US Openiin.

Lauantaina Hampurissa käynnistyvä 54-reiän mittainen  European Tourin Porsche Open tulee sprinttimatkana olemaan lähes varmasti huomattavasti tavallista neljän kierroksen taistoa tasaisempi.

Varsinaisen kisan lisäksi kamppaillaan paikoista US Openiin, olympialaisiin sekä Open Championshipiin.

US Openin karsinnassa Porsche Open on viimeinen etappi, jossa aiemmissa kahdessa karsinnassa ( British Masters, Made in Himmerland) pisteittäkin jääneet saavat kutsun, mikäli ovat tuloslistan sijoilla yksi tai kaksi, kolmaskin sija yksinään hankittuna saattaa riittää.

Kolmen kisan yhteispisteillä Torrey Pinesiin, San Diegon kupeessa pelattavaan majoriin (17.-20.6) pääsee listan kymmenen ensimmäistä.

Suomalaisista vahvimmilla on Mikko Korhonen (6.) British Mastersin kolmannen sijansa pisteillä. Myös  Tanskassa hauista näyttäneellä Tapio Pulkkasella (36.) on etulyöntiasema nollakerholaisiin, joihin tässä yhteydessä kuuluvat PGA Championshipin johdosta edellämainitut kisat väliin jättäneet Kalle Samooja, Janne Kaske sekä Sami Välimäki
Open Championshipin karsinta perustuen Race to Dubai -listan (top-20) sijoituksiin päättyy vasta juhannusviikolla Saksan toiseen kisaan, BMW Internationaliin.

Olympiakarsinnassa loppusuora

Tokion olympialaisiin on Suomesta varmuudella pääsemässä kaksi miestä ja kaksi naista. Nimiä ei vielä ole kiviin hakattu, mutta nelikon Sami Välimäki, Kalle Samooja, Matilda Castrén ja Sanna Nuutinen asema on erittäin vahva.

Seuraavat rivit kannattaa lukea huolella, jotta pysyy kirjoittajan laatimalla kartalla…

Ursula Wikström  pääsisi voitolla yhdessä (kolmesta kisaa jäljellä) Nuutisen tämän hetkisten pisteiden yläpuolelle. Lopullinen taistelu paikasta käytäisiin sitten kahden muun jäljellä olevan kisan pisteet huomioiden. Naisten karsinta päättyy Tsekin kisaan juhannusviikolla.  Matilda Castrenin paikka on käytännössä varma.

Mikko Korhosella on sama mahdollisuus vertailussa Kalle Samoojaan. Mikäli hän voittaa, eikä Samooja saa Hampurissa merkittävää nousua nykyisiin pisteisiinsä, menee Korhonen heittämällä ohi. Tällöin ratkaisu menisi kahteen viimeiseen kisaan ( Ruotsin ET+ US OPEN)

Korhosen pitäisi siis olympialaisiin päästäkseen joko voittaa Hampurissa, tai vähintään selvitä US Openiin ja kasata sieltä mojova määrä lisää pisteitä riippuen Saksan kisan sijoituksesta. Mahdollisuus on pieni, mutta olemassa.

Mikko Korhosen nimeä ei löydy  Scandinavian Mixed -kisan osanottajaluettelosta.

Samooja on mukana. Kisa käynnistyy tulevan viikon torstaina. 

Mikäli Korhonen ei voita Saksassa,  tai selviä alemmilla sijoituksilla US Openiin, Samooja sekä Välimäki ovat valmiita tapauksia Tokioon.
Mahdollista on toki sekin, että sekä Samooja kuin myös Korhonen nousevat vielä Välimäen ohi.

Historialliseen yhteiskilpailuun  ovat osalllistumassa  Sami Välimäki, Kalle Samooja,  Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, sekä Tiia Koivisto.

Edellisten kisojen mitalikolmikko jää ulos olympialaisista?

Paineita on seuraavien viikkojen aikana myös Ruotsin kisan toisella isännällä, Henrik Stensonilla. Edellisten olympialaisten hopeamitalisti on kultamitalisti Justin Rosen ja pronssille kivunneen Matt Kucharin tavoin putoamassa Tokion tapahtumasta, jollei menestystä tule kolmessa viimeisessä tapahtumassa. 
Stensonin edellä ovat Alex Noren (103.) sekä Henrik Norlander (130.) Rapakuntoinen Stenson on sijalla 142.

Scandinavian Mixed, LET:n ja ET:n yhteiskisa, ilmoittautumislista

Olympiaranking

Etsi luettavaa