Hyppää sisältöön

Oliver nollasi Cadizin epäonnistumisen – Challenge Tour huipentuu finaaliin Mallorcalla

Oliver Lindellin pitäisi pystyä uransa parhaimpaan sijoitukseen noustakseen ensi kaudeksi European Tourille.

Oliver Lindell hakee Mallorcalta onnistumista. Huippuonnistuminen voisi tuoda paikan European Tourille ensi kaudeksi.

Challenge Tour päättyy tällä viikolla Cadizissa ja tilanne on tämä: poikkeuskautena rankingin viisi parasta saa jonkinmoisen kategorian ensi kaudeksi European Tourille.

Finaalikisassa mukana on 45 rankingin parasta pelaaja – ja ainoastaan yksi suomalainen. Oliver Lindell lähtee kilpailuun rankingin 18. sijalta.

Oliver on tienannut tällä kaudella noin 28 500 euroa, kun viidentenä olevalla Saksan Hurly Longilla tienestejä on 61 800 euroa. Eroa miesten välillä on noin 33 000 euroa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että noustakseen viiden parhaan joukkoon Oliverin pitäisi käytännössä voittaa kilpailu. Haaste on kova, sillä Oliver ei ole vielä urallaan onnistunut ottamaan yhtään sijoitusta top 3:een tällä tasolla.

Kyseessä on kolmas perättäinen kisaviikko haastajakiertueella. Kaksi edeltävää kilpailua pelattiin Cadizissa, jossa Oliver sijoittui viidenneksi ja 63:nneksi pelattuaan täysin vihkoon viikonloppuna. 

”Avauskilpailussa sain pitkästä aikaa hyvän avauskierroksen (68). Toisena päivänä vähän koneet yski, mutta viimeisillä kahdella kierroksella oli taas hyvää tekemistä”, Lindell kertasi avauskilpailun kierroksiaan.

Toisessa kisassa Oliverin peli yski toista kierrosta lukuunottamatta. Hän oli vaikeuksissa erityisesti viikonlopun kierroksilla.

”Muutama pallo puussa, kierrokset 82 ja 79. Sijoitus oli viimeinen cutista pääseistä. Nyt tilanne kuitenkin nollattu ja katseet siirretty Mallorcan finaaliin.”

Finaali pelataan T-Golf & Country Clubilla, Mallorcalla. Oliver starttaa kierrokselleen klo 11.09 Suomen aikaa. Pelaajat lähetään matkaan ranking-järjestyksessä. Oliver pelaa avauskierroksen Espanjan Pedro Oriolin ja Skotlannin Craig Howien kanssa.

Lindell on ottanut alkuviikon tuntumaa puistomaiseen kisakenttään ja pelaa tänään pro am -kilpailun. Hän kertoi, että kisan ajaksi on luvatta tuulta, joten pallo on kyettävä pitämään matalalla.

”Finaalikierrokset pelataan kentällä, jossa on todella suuret ja muodokkaat griinit. Puttipeli tulee olemaan isossa roolissa. Edellinen viikonloppu Cadizissa unohdettu ja ajatus jo täysillä tämän viikon hommissa. Iso mahdollisuus, onnistumalla paikka Euroopan kiertueelle olisi mahdollista. Finaaliin sain caddieksi serkkuni Emil Markuksen, joka on kahden vuoden aikana hoitanut caddiehommia useasti ja homma toimii”, Lindell kertoi tiedotteessa.

”Peli tuntuu hyvältä, nyt vaan pitää pystyä tekemään hyviä ratkaisuja koko viikon ajan niin kaikki on mahdollista.”

Rankingin kärjessä ennen finaalia on Saksan Marcel Schneider, toisena Espanjan Pep Angles ja kolmantena Richard Mansell.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa