Hyppää sisältöön

Oliver Lindellin uskomaton kierros Challenge Tourilla: ”Pallo jäi kolme kertaa puuhun”

Oliver Lindellillä on pitkä matka

Oliver Lindellin tarina kolmannesta kierroksestaan Real Club de Golf Novo Sancti Petri Golf Clubilla on yksi hämmästyttävimmistä lajissaan.

Oliver Lindell on pitkällä kolmen kisan mittaisella työnhakumatkalla Espanjassa.  Tavoitteena on nousta Challenge Tourin pistelistalla viiden ensimmäisen joukkoon, ja saada kategoria European Tourille kaudelle 2021.

Edellisviikolla Lindell johti Andalucia Challengea vielä neljännen kierroksen toisen yhdeksikön käynnistymistä. Lopulllinen sijoitus oli hienosti viides.

Samalla Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petrin A-kentällä pelataan myös tällä viikolla. Tour huipentuu seuraavalla viikollla Mallorcalla käytävään finaalikisaan.

Meneillään olevassa kisassa Lindell oli noussut tuloksin 75-69,par niiden pelaajien joukkoon, jotka pelaavat perjantaina ja lauantaina voitosta ja kärkisijoista. Pistelistan sijalla 19:s olevalle Lindellille jokainen lyönti ja sijoitus voi olla ratkaiseva sen suhteen, nouseeko hän viiden armoitetun kortinsaajan joukkoon.

Perjantain kolmannelle kierrokselle oli siis lataus varmasti kunnossa…

Oliver Lindellin kierros ei kuitenkaan lähtenyt toivotusti liikkeelle.

”Taustaksi vaan se, että mulla oli jo ensimmäisenä päivänä jäänyt yksi pallo puuhun väylän reunamille. Jouduin palaamaan takaisin tiille”, Lindell aloittaa tarinansa.

”Tänään (perjantaina 13. päivä) sitten heti kolmannella jäi pallo puuhun. Tupla kortttin ja pakka sekaisin Tein seuraavalla myös tuplan. Ihan kauhea lähestyminen, duffasin vielä chipin ja kolme puttia pääle.”

Peli eteni näiden takaiskujen jälkeen ongelmitta, toisen tuplan jälkeen tuloskorttiin tuli päivän ensimmäinen birdie. 

 ”Olin nollannut tilanteen päässäni. 12:s käynnisti uusien uskomattomien vaikeuksien sarjan. Avaus jäi taas puuhun, palasin boksiin lyömään uuden avauksen. Päivän kolmas tupla korttiin.”

”Ja kun luulin, että tämä satumainen sarja jo loppuisi, tuli vaan lisää. 16:lla pallo taas puihin väylän reunalla, tupla.”

Loppunäytös menee myös sarjaan uskomaton.

”17:lla löin kunnolla oikealle metsään. En nähnyt pallon tulevan alas. Varapallo samaan linjaan, josta se pomppasi metrin verran ulos. Siellä oli tuomari joka näki tilanteen ja huusi, että lyö vielä yksi. Tälläkin väylällä ensimmäinen oli luultavasti jäänyt puuhun. Kolme palloa kierroksen aikana jäi varmuudella näkymättömiin puiden kätköön, oletettavasti neljäskin.” 

”Että sellainen tarina tällä kertaa”, Oliver Lindell viestitti Seve Ballesteroksen suunnitteleman kentän tapahtumistaan perjantaina 13. päivä marraskuuta.

Tuloskortissa oli päivän saldona kolme birdietä, neljä tuplabogia sekä yksi yhdeksikkö 17:lta (par-neljä). Ei bogeja. Lyöntejä yhteensä 82,+10 joka oli myös kolmen kierroksen jälkeinen yhteistulos.

Hyvin harvoin tulos kymmenen yli parin rakentuu ilman bogeja.

Viisi katastrofireikäänsä Lindell pelasi siis 13 yli parin. Edellisenä päivänä saldo näillä oli 14 lyöntiä parempi.

Janne Kaske oli ennen viimeistä päivää 17. yhteistuloksella -2. Roope Kakon (+2) sijoitus oli 40.

Challenge Tour, tulosseuranta

Etsi luettavaa