Hyppää sisältöön

Oliver Lindellin kausi päättyy suunniteltua aiemmin: ”En ole saanut vietyä hyvää lyömistä rangelta kentälle”

Oliver Lindell pelaa näillä näkymin kauden viimeisen kilpailunsa seuraavalla viikolla Sveitsissä

Oliver Lindell pelaa seuraavalla viikolla kauden viimeisen kisansa Challenge Tourilla, jossa menestys on jäänyt kauas toivotusta tasosta.

Oliver Lindell ei ole kilpaillut elokuun lopun jälkeen, jolloin hän karsiutui kymmenennen kerran 15:ssa Challenge Tourin kisassaan. Kategoria olisi riittänyt meneillään olevaan Portugalin-kisaan, kuten kolmeen aiempaankin syyskuun kisaan.

”Hollannin kilpailun jälkeen elokuussa pistin käytännössä kauden pakettiin. Ei ole ollut mitään syytä lähteä rahoja tuhlaamaan, kun peli ei kulje”,  Lindell kertoo.

Lähtökohta porvoolaisen osalta pian päättyvään kauteen oli kohtuullista parempi. Hän oli CT:n pistelistalla 2020 sijaluvulla 21. Tavallista suppeamman ohjelman vuoksi vain viisi ensimmäistä sai kortin pääkiertueelle, joten ihan pienestä ei paikka auringossa (ET:lla) jäänyt kiinni.

Kattavan pelioikeuden tarjoavalla kategorialla 10 kiertänyt Lindell aloitti pelinsä kolmella kisalla Etelä-Afrikassa. Kaksi ensimmäistä kierrosta avauskisasssa sujuivat erinomaisesti. Kauden edetessä ote on hiipunut lyöntivireen heiketessä. Niissä viidessä kisassa, joissa hän on pelannut viikonloppuna, sijoitus on parhaimmilaankin ollut 36:s, peräti kolmasti 38:s.

Sijoitus pistelistalla (154.) on niin vaatimaton, että kauden kaksi viimeistä varsinaista kisaa Espanjassa jäävät myös väliin, jollei Ranskassa pelattavassa Swiss Challengessa sijoitus ole viiden ensimmäisen joukossa. Espanjan-kisoihin pääsee pistelistan 96 ensimmäistä pelaajaa. Näiden joukossa ovat varmuudella Roope Kakko  (55.) ja Matias Honkala (76.)

”Käyn sen Ranskan-kilpailun vielä pelaamassa, vaikka olin jo päättänyt paketoida kauden elokuun loppuun. Olen treenannut päivittäin, mutta en kuitenkaan oleta tuloskunnon putkahtavan esiin seuraavalle viikolle”, hän määrittelee kuntonsa.

Omaa tekemistä on pystyttävä parantamaan

Lindellin tekemisiä peilatessa on aina hyvä muistaa se, kuinka loistava pelaaja hän oli juniorivuosinaan amatöörikisojen lisäksi Nordic Leaguella ja CT:n ensimmäisellä kaudellaan ammattilaiseksi siirryttyään. Virvik Golfin kasvatti kantoi harteillaan vuosien ajan Suomen seuraavan supertähden leimaa.

Ensimmäisessä European Tourin kisassaan Tanskassa hän oli 16 vuoden ja 11 kuukauden ikäisenä 26. ja jätti muistijäljen katselijoille myös viimeisen kierroksen hole-in-onellaan.

Vaikeita kausia on mahtunut viimeisiin vuosiin useita. Vaikka 2020 menestystä tuli  CT:lla, ei Lindellille muodostunut harhakuvaa tasostaan.

”Se oli melkoista rimpuilua, väliin hyvää scooraamista lyömisellä, joka ei ollut riittävän hyvää”, hän myöntää.

Pudotus pistelistan sijalle 154 ja 5 700 euron kausiansioilla on kuitenkin jyrkkä.

”En vaan saa vietyä rangelta hyvää lyömistä kentälle. Challenge Tourilla olen mennyt liikakin tulostavoite edellä. Se on johtanut väkisin yrittämiseen ja turhaan puristukseen.”

Kysymykseen, kuinka ammattimaisesti syyskuun 29. päivä 23 vuotta täyttävä Lindell katsoo panostaneensa harjoitteluun, vastaus on terveen itsekriittinen.

”Kyllä oman tekemisen tasoa pitää pystyä parantamaan.”

Challenge Tourin kiertäminen on kallista. Vapailla viikoilla Lindell on tuurannut veljensä omistamassa valokuvausalan liikkeessä.

”Ihan hyvillä mielin olen, ei ole siipi mennyt maahan, vaikka on vaikeaa. Työ golfin ohessa on tässä vaiheessa erinomaista terapiaa ja tuo myös voita leivän päälle.”

Vaikka Ranskan-kisa ei singauttaisikaan porvoolaista pelioikeuden uusijaksi, nähdään Oliver Lindell 2022 CT:lla, tosin muutaman asteen heikommalla kategorialla (14.)

”Kyllä minä uskon mahdollisuuksiini, CT:lla menestymiseen ja ET:lla pelaamiseen”, hän vannotti.

Jo hieman ennen 19:tä syntymäpäiväänsä hänen sijoituksensa maailmanlistalla oli parhaimmillaan 388:s. Mikäli Ranskan CT-kisasta ei pisteitä tule, sijoitus painuu jo yli tuhannen.

Suomalaisista meneillään olevaan Open de Portugal-kilpailuun osallistuvat Roope Kakko ja Kim Koivu.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa