Hyppää sisältöön

Oliver Lindellin hurja viikko – pelasi tuloksen 59,-13 kahdesti kuuden päivän aikana

Oliver Lindellin lauantain tuloskortti sisälsti kaksi eaglea ja yhdeksän birkkua. Maanantaina tulokseen 59 mahtui yksi bogey.

Tämä ei ole apriillipila, vaan hienoa suomalaista golfhistoriaa. Oliver Lindell täräytti tuloskorttiin lauantaina kotikentällään Virvikissa maagiset luvut 59, jonka hän oli tehnyt samalla kentällä myös maanantaina.

Syyskuun lopulla 21 vuotta täyttävä Oliver Lindell on ehtinyt ikäisekseen saavuttaa paljon menestystä ja rikkoa ennätyksiä. Kauden 2018 Vierumäki Finnish Challengen pro-amissa hän teki tuloksen 59. Edellisellä viikolla hän ylsi siihen kahdesti kotikentällään VIrvikissa.

Lempinimi ”Mr 59” kuuluu Suomessa itseoikeutetusti Oliver Lindelille.

Viikko oli muutenkin golfin kyllästyttämä ja menestyksekäs. Perjantaina Lindell ja fysiikkavalmentajansa Topi Lösönen voittiavat Kytäjän Red Carpet -kilpailussa scramblena tuloksella 14 alle parin.

”Hienolta tietysti tuntuu saada tuollaisia kierroksia tulostauluun ja ennätysten kirjoihin.  Turhaa niistä on mitään hypeä alkaa rakentamaan, varsinaiset kisat CT:lla ovat aivan eri juttu. Virvikissa on reilusti tilaa lyödä tiiauspaikoilta, viheriöt ovat tutut ja hienossa kunnossa”, Lindell  kertoi vastatessaan puhelimeen Helsinki-Vantaan lentoasemalla maanantaina.Lauantain kierroksella Virvikissa peliseurana olivat serkku, Oliverin caddienä toimiva Emil Markus, sekä jääkiekkoilija, Porin Ässien sentteri Peter Tiivola.

”Ei ollut kyllä mitenkään mielessä maanantain tulokseen yltäminen tai parantaminen. Tulosta alkoi kuitenkin tulla, kympin jälkeen olin  jo kahdeksan alle. Kun 16:lla tuli päivän toinen eagle, olin tutuissa lukemissa 13 alle ja kaksi reikää oli pelaamatta.”

17:lla (par-3) Lindellin birkkutoive hautautui bunkkeriin , josta hän teki hienon sand saven. Viimeisen reiän lähestyminen wedgellä ei vienyt palloa toivottulle etäisyydelle, kahden putin parin myötä tulokseksi tuli 59,-13.

Kolme 59 lyönnin tulosta reilun vuoden sisään, vaikkakin epävirallisissa tapahtumissa, kertovat poikkeuksellisesta osaamisesta.

Ranskan kilpailu on iso vedenjakaja

Maanantaina Lindell lensi Ranskaan osallistuakseen CT:n Open de Bretagne -kisaan. Kaudella 2017 hän oli samalla kentällä neljäs, 2018 noutaja tuli jo kisan puolivälissä Lindellin tehtyä yhden triplabogeyn.

”Kiva lähteä parin viikon tauon jälkeen numerolappu rinnassa kehiin. Tämä on viimeinen wild card jonka voin ottaa vastaan. Kärkikymmenikköön sijoittuminen on minimitavoite, se toisi pelioikeuden myös seuraavalle viikolle. Minun kategoriallani en ole pääsemässä muihin mukaan. Jos nousen finaaleihin  mennessä( kolme viimeistä) 45:n joukkoon, pääsen niihin mukaan”, sijaluvulla 49:s oleva Lindell laskeskeli. 

Tavallisia kisoja on ennen finaaleja edessä vielä viisi.

Ranskassa ovat suomalaisista mukana myös Roope Kakko ja Antti Ahokas.

Challenge Tourin ohjelma kaudella 2019

Etsi luettavaa