Hyppää sisältöön

Oliver Lindellilla on kokemusta tuloksesta 59 Cooke Coursella: ”Rohkealla lyömisellä nousuun viikonloppuna”

Oliver Lindellille tulee meneillään olevalla kaudella ennätyksellinen määrä CT:n kisoja. Seuraavan viikon Ranskan kisa on jo 23. KUVA: TOMI NATRI

Oliver Lindell (66-68,-8) lähtee kolmannelle kierrokselle seitsemänneltä sijalta tavoittelemaan ensimmäistä sijoitustaan kymmenen joukkoon Vierumäki Finnish Challengessa.

Oliver Lindell osallistuu Challenge Tourin kisaan Vierumäellä jo seitsemättä kertaa. Jatkoon hän on päässyt kuudesti peräkkäin. Paras sijoitus on 11:s kaudelta 2019.

Suurimman huomion toistaiseksi hän saavutti Vierumäellä elokuun 8. päivänä 2018.

Lindellin tulos pro-amissa oli 59, joka tuolloin oli 13 alle parin. Meneillään olevassa kisassa Cooke Coursen yhdeksäs pelataan samalta matkalta, mutta par-nelosena.

Lue lisää: Oliver Lindell pelasi maagisen tuloksen 59

”Tuntuihan rajan alittaminen hienolta, mutta turha sitä on verrata Laurin varsinaisessa kilpailussa tekemään urotekoon”, Lindell muistuttaa.

Lindell on tehnyt tuloksen 59 myös kotikentällään Virvikissa harjoituskierroksella.

Viikonloppuna hänelle avautuu jo kuudes mahdollisuus tavoitella kärkitiloja. Yhteistulos (-8) oikeuttaa jaettuun seitsemänteen sijaan.

”Olen pelannut kokonaisvaltaisesti hyvin puilla ja raudoilla. Kuumaa päivää, jolloin molemmat toimisivat kiitettävästi lähden lauantaina hakemaan”, Lindell kertoi seuratessaan katsomossa FC Lahden ja VPS:n Veikkausliigan ottelua.

”Putti on hyvällä mallilla. Huomenna jatketaan rohkeaa peliä, joka näkyy muun muassa mailavalinnoissa tiiauspaikoilla.”

Lyönti ja reikä kerrallaan

Eroa kisan johtoon siirtyneeseen Jack McDonaldiin (-14) on kuusi lyöntiä, Lauri Ruuskaan (-13) viisi, ja meriiteiltään ylivoimaiseen Kristoffer Brobergiin (-11) kolme lyöntiä.

”Tiukkaa ja tasokasta peliä saa esittää, jotta nousua tuloslistoilla tulee. Itseluottamus on korkealla. Lyönti ja reikä kerrallaan kuitenkin edetään”, Lindell tietää 113 CT:n kisan kokemuksella.

Kisa on jo kauden 18:s.

Sijoituksia 20:n joukkoon on näistä kolmessa, karsiutumisia kymmenen. Pistelistan sijoitus 120:s on kaukana siitä, mitkä ovat Lindellin omat ja lajia seuraavien odotukset.

Lindellin paras sijoitus Challenge Tourilla on kolmas, se tuli edelliskaudella Itävallan kilpailussa.

Tavoite on edelleen nousta DP World Tourille, jolla hän on debytoi 17-vuotiaana Tanskassa päätyen hienosti sijalle 26.

Pari vuotta myöhemmin sijoitus Ruotsin osakilpailussa, Nordea Mastersissa oli 21.

”Loppukesästä ja syksystä tulee kiireinen. Pääsen pelaamaan käytännössä kaikkiin CT:n kisoihin. Yhden jätän varmuudella väliin. Taistelu pääkiertueen paikasta käynnistyy osaltani karsintojen ensimmäisestä vaiheesta”, Lindell avasi ohjelmaansa Vierumäki Finnish Challengen jälkeen.

Etsi luettavaa