Hyppää sisältöön

Oliver Lindell vältti DP World Tourin karsintojen ensimmäisen vaiheen – Roope Kakko etsii toimivaa draiveria

Oliver Lindellin pitäisi todennäköisesti lähes tuplata loppukaudella ansionsa noustakseen 45:n joukkoon ja CT:n finaalikisaan. KUVA: GETTY IMAGES

21-vuotias Saksan Freddy Schott voitti Tanskassa pidetyn CT:n kisan. Roope Kakko (39.) ja Oliver Lindell (49.) jäivät kauas kärjestä.

Edellisviikolla Vierumäki Finnish Challengessa voittotaistosta yhdeksänneksi pudonnut saksalaislupaus Freddy Schott (-17) kulki omilla luvuillaan Made in Fredrikshavn Openissa.

Voitto tuotti hänelle 40 000 euroa, saman verran pisteitä ja listan johtopaikan. Kun Tourilla on jäljellä enää kahdeksan tavallista kisaa sekä finaali, on Schott jo varmistanut paikkansa DP World Tourille kaudelle 2023.

Roope Kakko haluaa draiviin spinniä ja kontrollia

Viidestä suomalaisesta Roope Kakko ja Oliver Lindell selvisivät viikonlopun kierroksille. Kakko (-3) hävisi 14 lyöntiä voittajalle päätyen sijalle 39.

Minea Blomqvist-Kakko auttoi aviomiestään alkuasennon ja linjausten rakentamisessa Vierumäen kisaviikolla.
KUVA: Tomi Natri

”Draivin kanssa oli hankaluuksia, kuten Vierumäellä. Pitäisi saada kymmenen väyläosumaa kierrosta kohden, Kun se jää seitsemään, tulee liian paljon tilanteita, joista ei pääse tulittamaan lipulle”, Kakko järkeili.

”Nykyisellä draiverilla tulee liian vähän spinniä, mittaa on riittävästi. Hankaluuksia tulee etenkin silloin, kun yritän tapani mukaan työstää esimerkiksi fadea. Pallo saattaa lähteä alhaisella spinnimäärällä villisti eri suuntaan kuin on tarkoitus vähänkin huonolla osumalla.”

Kolme viimeistä kisaa ovat tuottaneet Kakolle sijaluvut 10, 35 ja 39.

”Seuraavan viikon Ruotsin kisassa nykyinen draiveri sopii hyvin. Siellä saa ampua täysillä, kenttä on tiiltä leveä. Mutta niille seuraaville viikoille pyrin fittauttamaan Tapio Pulkkaselta saamaani Titleistin lapaan sopivan varren, tai hankkimaan lavan, jossa on enemmän nostokulmaa.”

Kakko uskoo pelaavansa kahdeksasta viimeisestä tavallisesta kisasta 6-7.

”Tavoite on edelleen nousta pääkiertueelle. 20 ensimmäisen joukkoon ja suoraan paikkaan DP World Tourille on todella pitkä matka, mutta mahkuja on vielä. 45:n joukkoon kipuaminen vaatii sekin menestystä, mutta sillä pääsisi Tourin finaaliin sekä karsintafinaaliin.”

Roope Kakko on tässä vaiheessa pistelistan 101. Euroja sekä pisteitä on kasassa 14 125.

Torstaina käynnistyvässä Dormy Openissa Kakko oli edelliskaudella ennen viikonloppua kolmas, lopullisella listalla 12.

”Kyllä tässä pitää tulosta saada pian aikaan. Draivin kun saisi kohdalleen, elämä olisi huomattavasti helpompaa.”

Lindell: ”Pelin tasoa pitää nostaa”

Oliver Lindell pelasi Tanskassa kaksi hyvää ja kaksi heikkoa kierrosta (75-68-74-70,-1)

”Oli paljon hyvääkin, mutta töpeksin spoonilla kisan aikana ihan liikaa. Sunnuntaina löin keskeltä väylää yhden pallon out, toisen puhki väylästä takametsään.”

Lindell on päässyt neljästi peräkkäin jatkoon, mutta kolme viimeistä ovat tuottaneet sijaluvun sarjaan ynnä muut.

”Paljon pitää tasoa, tasaisuutta saada lisää, jotta sijaluku listalla olisi kauden päätyttyä 45:n joukossa. Minimitavoite on kuitenkin tehtynä, vältän pääkiertueen karsintojen ensimmäisen vaiheen ollessani listalla tämän kisan jälkeen 90:n joukossa (63.)”, Lindell jatkoi.

Toiseen karsintavaiheeseen suomalaisista pääsee myös Roope Kakko (101.), mutta syynä on se, että hän on viimeisen kymmenen vuoden aikana voittanut pääkiertueella.

Kakon takana listalla olevilla suomalaisilla on myös mahdollisuutensa välttää ensimäinen vaihe, mutta se vaatisi nousua 90:n joukkoon CT-kauden päättyessä.

”En tarkkaan tiedä moneen kisaan vielä mahdun noista kahdeksasta. Yksi liiton myöntämä villi kortti on käyttämättä, kyllä muutamaan muuhunkin minun pitäisi mahtua”, Lindell ennakoi syksyn ohjelmaansa.

Saksalaisilla vahva ote Challenge Tourilla

Mallorcalla pelattavan Tourin finaalikisan jälkeen 20 parasta pääsee seuraavalle kaudelle pääkiertueelle.

Tällä hetkellä rajan oikealla puolella on peräti neljä saksalaista. Toiseksi eniten uusia pääkiertueen pelaajia tulisi tilanteen säilyessä ennallaan Tanskasta (3). Ruotsin Jens Dantorp (2.) on Schottin tavoin valmis sarjatason nousuun. Skandinaaveista myös kuudentena oleva Norjan Kristian Krogh Johannessen (6.) on vahvoilla, mutta ei vielä varma pääkiertueen pelaaja kaudelle 2023.

Tourin kaksi seuraavaa kisaa pelataan Ruotsissa. Dormy Openissa suomalaisista on mukana sama viisikko kuin Tanskassa.

Roope Kakko, Oliver Lindell, Matias Honkala, Kim Koivu, Alex Hietala.

Challenge Tourin pistelistan poimintoja sekä suomalaiset:

SijoitusPelaajan nimiRace to Mallorca (euromäärä)
1.Freddy Schott115 599 €
20.Christopher Mivis59 221 €
45.Emilio Guertero Blanco33 523 €
63.Oliver Lindell25 419 €
101. Roope Kakko14 125 €
114. Matias Honkala11 720 €
166.Alex Hietala5 966 €
210. Lauri Ruuska3 927 €

Race to Mallorca ranking

Tulospalvelu

Etsi luettavaa