Hyppää sisältöön

Oliver Lindell: ”Tiedän mistä panoksista pelataan”

Lindell edustaa puolustusvoimia seuraavat kuukaudet

Oliver Lindell soitti totuttuun tapaan kierroksensa jälkeen. Porvoolainen ei saanutkaan johtoasemaa haltuunsa kahden kierroksen päätteeksi, mutta lähtee toiselta sijalta kahteen viimeiseen kierrokseen. Panokset ovat huikeat seuraavan 36 reiän aikana.

Oliver Lindell (-10) on Challenge Tourin finaalissa toisella sijalla kilpailun puolivälissä. 19-vuotias Lindell lähti Omaniin European Tour -kortti mielessään ja tavoite on entistä kirkkaampana mielessä. Toisen kierroksen otteet olivat Lindellin omienkin sanojen mukaan satumaisia.

”En ole koskaan vielä johtanut Challenge Tourin kisaa minkään kierroksen päätteeksi. (Arto) Teittinen sanoikin kierroksen jälkeen, että kyllä Tano Goya tekee viimeiselle birdien niin ei tarvitse vieläkään johtaa. Näinhän siinä kävi, mutta hyvää kannattaa odottaa.”

Lindell oli tänään oma vaarallinen itsensä kahdeksan birdien ja vain yhden bogin myötä. Putteri oli lämmin, mutta myös pallo löysi tiensä kohteeseen.

”Lyhin ohi mennyt putti oli noin kuusi metrinen. Kaikki sen sisäpuolelta upposi, joten kyllä paikat tuli tänään käytettyä. Ainoa bogi tuli vähän huonolla tuurilla kun pallo oli hävitä bunkkerin keskellä olevaan karheikkoon – jouduin ottamaan pelaamattoman paikan.”

 

Päivän täsmäase oli Oliverin Pitching Wedge. Se tuotti tänään sataprosenttista jälkeä.

”Viisi kertaa löin pitchilla ja joka kerta tuli birdie. Pari oli tosi läheltä ja muutama kolmimetrinen siihen kylkeen. Täällä tulee aika paljon lähetymisiä juuri tuosta 130 metrin mitasta ja se tuntuu olevan hyvä matka minulle.”

Panokset ovat huikeat. Lindellilla on pokeritermein ”tupla-gutari”, eli kaksi mahdollisuutta saavuttaa European Tour -kortti. Ensimmäisen, Challenge Tourin kautta saavuttamisen piti olla äärimmäisen epätodennäköistä. Se vaatisi tällä viikolla voittoa tai yksin toiseksi sijoittumista. Nyt se vaihtoehto tuntuu erittäinkin potentiaaliselta.

 

 

Voittamisen taito on muistissa

”Tottakai se on tiedossa ja mielessä. Ei sitä voi sivuuttaa. On kiva pelata kun on selkeä määränpää mitä tavoitella. En ole vielä johtanut Challenge Tourin kilpailua, mutta aion johtaa sitä kauden viimeisen kierroksen päätteeksi.”

Voittaminen on nuorelle ammattilaiselle yllättävänkin tuttua puuhaa. Nordic Leaguessa se tuli todella tutuksi viime vuonna. Ensimmäinen ammattilaiskisan voitto tuli jo 17-vuotiaana Aurinko Golfista, silloin vielä amatöörinä.

”Ei se voittamisen taito unohdu. Voitosta pelaaminen on tietenkin se kivoin asia tässä ammatissa ja uskon, että olen valmis kestämään paineet jos lopussa siihen on mahdollisuus. Olen tehnyt sen aiemminkin, se varmasti auttaa tilanteen sattuessa.”

Perjantain kolmannelle kierrokselle Lindell pääsee kärkiryhmässä. Finaalikisasa pyörii myös kameroita ympärillä. Uusia tilanteita on luvassa siis jo huomenna.

”Tänään tuli 16:nnella väylällä kameramies niin lähelle, että meinasin törmätä. Näihin tottuu ja kivaa ison kisan tuntua löytyy täältä finaalista, vaikka katsojia ei juurikaan ole.”

 

 

Etsi luettavaa