Hyppää sisältöön

Oliver Lindell: ”Nyt harmittaa kovasti”

Oliver Lindell jahtaa huomenna jatkopaikkaa Tanskan Challenge Tour -kisassa.

Suomalaisten karsintafinaali ei tuonut uusia pelaajia Euroopan pääkiertueelle. Lähimmäs pääsi Oliver Lindell, jonka mahdollisuudet menivät lopullisesti neljänneksi viimeisellä väylällä.

Oliver Lindell oli viimeistä kierrostaan kolmeen otteeseen kaksi alle parin. Ensimmäisen kerran jo kolmannen väylän päätteeksi, toisen kerran viidennen väylän jälkeen.

Peli lähti väärään suuntaan väylien 6 ja 7 bogien myötä ja porvoolainen pysyi pitkään par-tuloksessa. Täydellisessä kelissä pelattu viimeinen kierros oli tuloksellisesti todella kovatasoinen – par oli paperia.

Lindell sai vielä yhden mahdollisuuden nousuun tehtyään birdiet väylillä 13 ja 14. Tiedossa oli, että vielä viimeiset neljä reikää on pelattava kaksi alla parin. Kentän vaikein väylä 15 osoittautui tällä kertaa kuitenkin unelman pilaajaksi.

Loistavia driveja lyönyt Lindell löi kuin tyhjästä surkean driven oikealle vesiesteeseen. Matkaa kolmanteen lyöntiin jäi vielä 275 metriä dropin jälkeen. Lopulta korttiin merkattiin triplabogi, joka tappoi unelman European Tourista.

Loppuun korttiin merkattiin kolme paria, viimeinen tuli varapallon eaglella.

”Tietenkin tämä harmittaa todella paljon. Tein kisassa 29 birdietä ja yhden eaglen, tavoitteeni oli tehdä keskimäärin viisi birdietä kierrosta kohden ja siihen ylsin. Bogien määrä oli vain käsittämättömän paljon liian iso.”

Toisaalta Lindell ei missään vaiheessa ollut kierrosten välissä kortin saajien joukossa.

”Tällä kertaa takaa-ajo ei vain onnistunut. En voi sanoa jäätyneeni, sillä yritin kaikkeni saavuttaa 25 parhaan joukkoon oikeuttavan tuloksen. Nyt se jäi vajaaksi, mutta pelasin tietenki niin kovaa kuin vain osasin.”

European Tourin kisojen pelaaminen tulee olemaan seuraavalla kaudella yksi tärkeä tavoite, vaikka toistaiseksi mieli on luonnollisesti maissa.

”Vaikea tällä hetkellä hirveästi miettiä Challenge Touria. Halu päästä European Tourille oli kova. Katsotaan mihin kisoihin tällä kategorialla voisi päästä mukaan, Challenge Tour alkaa vasta keväällä”

Matka jatkui karsintafinaalin päätyttyä lähimmän kaupungin McDonaldsiin. Nyt auto on matkalla kohti Barcelonaa, jossa yhden yön majoituksen jälkeen Lindell lentää muiden suomalaisten kanssa aamu ensimmäisellä koneella Suomeen. Maanantaina hänet löytää Santahaminasta armeijan leivistä.

Kalle Samoojan kuuma kiri sai tylyn päätöksen neljännellä väylällä tulleen tuplabogin muodossa. Samooja pelasi viimeisen kierroksen tulokseen 69 (-2).  Kim Koivu kiersi viimeisen päivän tulokseen 70 (-1).

Koko kolmikko pelaa ensi kauden Challenge Touria vahvalla kategorialla.

Etsi luettavaa