Oliver Lindell kovassa iskussa Portugal Openissa: ”Finaalikierros on iso mahdollisuus”

Oliver Lindellilla on edellisvuoden kilpailusta Portugalista positiivisia muistikuvia menestyksestä. KUVA: GETTY IMAGES

Oliver Lindell (74-67-68,-7) on tehnyt heikon avauskierroksen jälkeen kovan nousun kärkikymmenikön kantaan kentällä, jossa hän edellisvuonna sijoittui neljänneksi taistellen CT-kisan voitosta vielä viimeisellä yhdeksiköllä.

Oliver Lindellille meneillään oleva Open de Portugal ja kisakenttä Royal Óbidos Spa & Golf Resortissa tuottivat edellisvuonna menestyksen, joka olisi voinut olla vieläkin merkittävämpi.

Sijoitus oli lopulta neljäs, porvoolainen jäi kolmen miehen uusinnasta kahden lyönnin päähän.

Kuluvalla kaudella Lindell on pelannut ahkerammin kuin koskaan haastajakiertueella, Portugal mukaan lukien kisoja on jo 21.

Hyviä sijoituksia on kuitenkin tullut vain ripauksittain. Vierumäki Finnish Challenge (8.) toi toistaiseksi ainoan sijoituksen kärkikymmenikköön.

Viimeiseen kymmeneen kisaan seuraavaksi parhaat ovat 17:s ja 19:s tila, seitsemän muuta sijalukua ovat päälle 45:n, mukana lukuisia karsiutumisia.

Työpaikan uusiminen vaatii menestystä

Lindell on pistelistalla 109:s, joten vahvan kortin saavuttaminen pistelistan kautta vaatii vielä menestystä.
DP World Tourin karsinnoissa Lindellin urakka käynnistyy jo ensimmäisestä vaiheesta, jollei Portugalista ja kahdesta seuraavasta kisasta tule niin paljon pisteitä, että sijaluvulla 90: s tai parempi hän pääsisi suoraan toiseen vaiheeseen.

”Niitä tavoitteita tässä ajetaan takaa. Lauantain kierros (68) oli varsin hyvä perjantain (67) tavoin. Varmaa lyömistä, ainoa uinahdus oli veteen lyöty pallo par-kolmosella. Siitäkin selvisin bogeylla”, Lindell summasi launtainan tuoreeltaan kisan päätyttyä.

Birdejä Lindell teki viisi. Parantamisen varaakin jäi.

”Avaukset olivat melko lyhyitä. Osuin huonosti palloon tiiltä, jatkoihin jäi matkaa odotettua enemmän.”

”Sunnuntai on minulle iso mahdollisuus. Hyvä kierros voi nostaa kärkikymmenikköön. Pisteitä ropisisi ihan eri malliin kuin nykyisellä sijoituksella (23.).”

Voittotaistoon nouseminen kahdeksan lyönnin takaa vaatisi pienen ihmeen. Kisaa johtavan Andrew Wilsonin (-15) kupeessa on toinen englantilainen Marco Penge (-14).

Kolmatta sijaa tuloksella -12 jakaviin pelaajiin Lindellilla on matkaa viisi lyöntiä.

”Tämän jälkeen on vielä yksi kisa johon varmasti osallistun ennen karsintojen ensimäistä vaihetta. Jos saan riittävästi pisteitä, pääsen suoraan toiselle kierrokselle.”

”Jollen, ensimmäisen karsinnan jälkeinen CT:n kisa antaa vielä mahdollisuuden kivuta listalla 90:n joukkoon ja toiseen vaiheeseen. ”

”Sunnuntain kierrokselle lähden hyvällä fiiliksellä. Vastaava kierros kuin kaksi edellistä toisi hyvän nousun tuloslistalla”, Lindell tietää.

Matias Honkala (-4) jakaa sijalukua 46:s.

Hänellä on lähes vastaava tilanne, mutta pistelistalla Honkala on ennen Portugal Openia rajan oikealla puolella karsintoihin nähden (86.)

Lauri Ruuska ja Roope Kakko karsiutuivat kahden kierroksen jälkeen.

Sunnuntain kierrokselle Honkala lähtee kentän takapuoliskon ensiksi pelaten klo 10.20.
Lindellin starttiaika on 10.30 ykköseltä.