Hyppää sisältöön

Oliver Lindell ja Ville Nykänen karsivat The Openiin tiistaina

Oliver Lindellin energia loppuivat The Openin karsinnassa

Suomalaistoivot elävät edelleen pelaajan saamisesta maailman vanhimaan golfkilpailuun. The Openiin on jaossa paikkoja finaalikarsinnassa, sekä Irlannin ja Skotlannin avoimissa mestaruusturnauksissa. Oliver Lindell ja Ville Nykänen ovat mukana finaalikarsinnoissa Skotlannissa.

Oliver Lindell matkusti suoraan Tanskasta Skotlantiin karsimaan paikasta The Open Championshipissa. Lindell sai Tanskassa koko kauden parhaan sijoituksensa, vaikka edelle jäi vielä 23 pelaajaa. Pelin palaset ja itseluottamus on kuitenkin pikkuhiljaa palaamassa. 

Lindell pelaa karsintaurakkansa St.Annesin kentällä. Skotlannissa on kova hellekausi päällä, joten kenttä on todella kuiva. Lindell lähtee haastamaan kenttää poikkeuksellisella taktiikalla. 

”Mietin tänään harjoituskierroksella, että kentällä hyötyy todella paljon jos lyö vaan palloa niin pitkälle kuin lähtee. Uskon, että huomenna mennään vähän raffeista välittämättä, sillä ne ovat erittäin kuivat ja pallo löytyy sieltä helposti. Alueella oli itseasiassa maastopalo hiljattain, joten se kertonee kuinka kuivalla kentällä pelataan”, Lindell pohtii.

Jokaiselta neljästä finaalikarsintakentästä paikan itse Openiin saa kolme pelaajaa. Jokaisella kisakentällä on noin 70 pelaajaa, joten kovaa saa pelata, jotta paikka Openiin aukeaa. Kilpailussa pelataan yhden päivän aikana kaksi kierrosta.  

Yllättävä suomalaispelaaja mukana karsinnassa on Ville Nykänen. Lähinnä kotimaassa kilpagolfia pelannut Nykänen läpäisi alkukarsinnan ja sai täten paikkansa finaaliin. Olisi mahtava yllätys jos Nykänen onnistuisi taistelemaan paikasta Openiin vielä finaalikarsinnassa.

Etsi luettavaa