Hyppää sisältöön

Oliver Lindell ja käsittämätön tilasto tulokaskaudelta

Oliver Lindellillä jäi rutkasti parannettavaa huomiselle.

Oliver Lindell on Challenge Tourin tulokaskautensa aikana yhden tilaston osalta virheetön. Porvoolaisen tasaisuus on tullut monelle jopa kohtalaisen suurena yllätyksenä.

Virvik Golfin supertähti, 18-vuotias Oliver Lindell on tullut ryminällä ammattilaiskentille. Ensin Nordic Leaguen kautta helposti Challenge Tourille, jossa otteet ovat jatkuneet ennakkoluulottomina. 18-vuotias porvoolainen ei ole kuvia kumarrellut, vaan on päässyt jatkoon seitsemän kertaa kymmenessä kilpailussa. Kruununa on ollut kolme sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. Rahalistalla Lindell on 46:s – loppukauden aikana kaikki on mahdollista. Lindell ei ole itse henkseleitä paukutellut suoralla paikalla European Tourille (top-15), vaan pitänyt tavoitteena nousun 45:n parhaan joukkoon ja European Tourin finaalikarsintaan. 

Tällä viikolla Lindell pelaa ainoana suomalaisena Pohjois-Irlannin kilpailussa, jossa potissa on 185 000 euroa. Muut suomalaiset ovat jättäneet kisan väliin Vierumäki -viikon jäljiltä. Lindell hakee kauden neljättä top-10 sijoitusta, mutta miksei parempaakin. Matkaa Road To Omanin top-15:een on vajaat 20 000 euroa, eli yksi voitto nostaisi Oliverin kiinni European Tour -paikkaan. 

Kauden kymmenen kilpailun aikana Lindell on päässyt seitsemän kertaa jatkoon, joiden aikana hän on pelannut 25 kierrosta (Vierumäellä vain kolme kierrosta, Andalucia reikäpeli 2 lyöntipelikierrosta). Näiden kierrosten tulos pariin nähden on huikea -54. Keskimäärin Lindell on siis pelannut niukasti yli kaksi lyöntiä alle parin kierroskeskiarvolla. 

Cutin Lindell on missannut kolme kertaa. Tshekin kisassa tulokset 74-70 (par), Sveitsissä 71-70 (-1) ja Tanskassa 72-72 (par). Kauden paras kokonaistulos on Italiasta -17, toiseksi parhaat Prahasta (-9, T41) ja Ranskasta (-9, T7). Viimeiset neljä kilpailua ovat sujuneet yhteensä 41 alle parin (15 kierrosta).  

Lindell ei ole koko kauden aikana pelannut YHTÄÄN kilpailua yli parin. Se on aika kova tilasto 18-vuotiaalle tulokkaalle! Eiköhän pidetä putki pystyssä ja haeta Roryn kotimaasta kauden ensimmäinen top-5 sijoitus.

Etsi luettavaa