Hyppää sisältöön

Oliver Lindell jätti pleikkarin kotiin: ”Odottavan aika on pitkä”

Oliver Lindell on odotellut kärsivällisesti kisan alkua Espanjassa

Oliver Lindell aloittaa European Tourin toisen karsintavaiheen torstaina yhdessä Sami Välimäen ja Linus Väisäsen kanssa Las Colinasin kentällä. Aika alkaa käydä pitkäksi kisan starttia odottaessa.

Oliver Lindell on valmistautunut kauden tärkeimpiin kisoihin, eli European Tourin karsintoihin jo torstaista lähtien Las Colinasin kentällä. Viikko ennen kisaa paikalle saapunut Lindell jätti play stationin kotiin, joka on normaalisti kulkenut kisareissuissa mukana. 

”Tein patriklaineet ja jätin pleikan kotiin. Iltaisin on vähän tylsää, mutta sen myötä on tullut mentyä nukkumaan aikaisemmin kuin normaalisti”, Lindell kertoo. 

Challenge Tourin finaalikisoissa ja monesti tämän vuoden aikana parhaimman terän pelistä on vienyt putteri. Oliver on ajoittain sortunut heikkoon viimeistelyyn. Nyt puttiin on käytetty normaalia enemmän treenitunteja. Toisaalta se on myös tullut kalliiksi Las Colinasin kentällä. 

”Pientä rahastusta täällä on ilmassa. Joudutaan maksamaan kymmenen euroa jokaista treenituntia kohden. Se sisältää treenialueet ja rangen käytön. Sieltä saa sellaisen lipun, joka saatetaan tulla tarkastamaan millä hetkellä tahansa”, Lindell taustoittaa. 

Kierrokset Oliver on viettänyt Sami Välimäen kanssa. Kaksi Suomen lupaavinta peluria hakeavat paikkaa finaaliin. Oliver arvioi, että noin kaksi alle per kierros voisi olla minimitulos jolla pääsee finaaliin. 

”Ollaan pyritty pelaamaan niin takaa kuin mahdollista, mutta marshall on tullut aina kertomaan, että takaisin valkoisille tiille pelailemaan. Vielä ei ole täysin selkeää millainen kenttä on ihan takaa ja mistä kohtaa tullaan oikeasti pelaamaan”, Lindell kertoo. 

European Tourin karsintoihin osallistuminen maksoi reilut 2000 euroa. Se todennäköisesti pitää sisällään ainakin yhden ilmaisen harjoituskierroksen. Toistaiseksi ammattilaiset saavat pulittaa rahaa kierroksistaan. 

”60 euroa rundista, mutta twilight-hinta on 30 euroa. Toivottavasti jo huomenna päästään ilmaiseksi, alkaa olla kallista hommaa tämä treenaaminen”, Lindell nauraa. 

Toisessa vaiheessa pelataan neljä kierrosta. Noin 20% pelaajista etenee finaaliin, pelaajia starttaa nejällä kentällä noin 80 kenttää kohden. 

”Jos pelaa hyvän kisan, niin sen pitäisi kyllä riittää finaaliin”, Lindell pohtii. 

Etsi luettavaa