Hyppää sisältöön

Oliver Lindell: ”Hetken harmitti ihan kunnolla”

Oliver Lindell aikoo suoristaa driven harjoituspäivinä

Oliver Lindell matkusti pettymysten lauantain jälkeen Omanista Espanjaan. Pitkän matkan päätteeksi lentokoneen renkaat osuivat Barcelonan lentokentälle. Alkaneen arkiviikon tavoite on terävöittää peli kuntoon, jolla napataan ensi viikon torstaina kortti European Tourille.

Oliver Lindell tippui Omanin finaalikisassa lopulta 11:nnelle sijalle. Viimeisen kierroksen tulos 76 jätti ensimmäisen oljenkorren European Tourista haaveeksi. European Tourin karsintafinaali oli alustavasti se suurempi mahdollisuus tehdä sarjanousu pääkiertueelle. Omanin kisan jälkeen harmitus oli hetkellisesti huipussaan. 

”Kyllähän se hetken otti päähän ihan kunnolla ja olin todella pettynyt. Toisaalta jos ennen kisaa olisi sanottu, että olen 11:s kilpailussa, niin olisin ollut ihan tyytyväinen. Viimeinen kierros oli surullinen, mutta näistä oppii ja seuraavalla kerralla ollaan valmiimpia kyseisessä paikassa.”

Karsintafinaali siirtyi tälle vuodelle Luminen Golf Resortin kentille. Resortissa on kaksi kenttää, Lakes ja Hills. Oliver on pelannut molempia kymmeniä kertoja elämänsä aikana. 

”Mielestäni kolme kertaa olen pelannut Ecco Tourin Winter Seriesia täällä. Sen lisäksi maajoukkueen kanssa on tullut leireiltyä täällä, joten alue on hyvin tuttu.”

Valmistautumisaikaa kilpailuun jää erittäin paljon. Sunnuntaina Lindell ja Teittinen eivät käyneet kentällä. Maanantaista perjantaihin harjoitusaikaa on viisi päivää. Tarkoituksena on kiertää molempia kenttiä ja terävöittää tiettyjä pelin osa-alueita. 

”Draivi pitäisi saada lähtemään linjaan tässä kisassa paremmin. Viime viikon jäljiltä on luotto vähän kateissa sen kanssa. Putissa keskitytään pituuskontrolliin – eiköhän peli noilla parannuksilla ala olla ihan riittävän hyvässä kunnossa taistelemaan paikasta European Tourille.” 

Luminen alueelta ei vielä ole löytynyt juurikaan golfin lisäksi muuta tekemistä. Yksi tärkeä asia on varmasti hyvän levon saavuttaminen ennen kuuden päivän karsintarupeamaa. 

Roope Kakko on karsintojen villi kortti

Roope Kakko sai kaudella 2015 kortin ET:lle voittamalla Madeiralla

Getty Images

Iso määrä suomalaisia finaaliin?

Karsintafinaali alkaa lauantaina ja kestää seuraavan viikon torstaihin saakka. Kuuden kierroksen kilpailussa on cut neljän kierroksen jälkeen. 25 parasta ja jaetut sijat saavuttavat pelioikeuden European Tourille. Finaalissa pelaa suomalaisista varmasti Lindell ja Roope Kakko. Karsintojen toisesta vaiheesta on tyrkyllä Kim Koivu, Linus Väisänen ja Kalle Samooja. Mikael Salminen on myös erittäin hyvässä asemassa saavuttaakseen paikan Luminessa käytävään finaaliin. 

On siis mahdollista, että lauantaina käynnistyvässä finaalissa olisi parhaassa tapauksessa jopa kuusi suomalaispelaajaa. Se olisi historian suurin määrä sinivalkoisia taistelemassa viimeisessä vaiheessa European Tour -paikasta. 

Etsi luettavaa