Hyppää sisältöön

Oliver Lindell European Tourin karsintafinaaliin: ”Aion voittaa koko homman”

Oliver Lindell pelaa jännittävää karsintafinaalia.

European Tourin karsinnat ovat olleet tänä vuonna suomalaisille tervanjuontia. Vielä on kuitenkin yksi mahdollisuus ja hänen nimensä on Oliver Lindell.

Oliver Lindell tulee pelaamaan uransa toista kertaa European Tourin karsintafinaalissa. Ensi viikolla käynnistyvässä kilpailussa tavoite on selkeä: voittaa koko kilpailu. 

Lindell sai pelailla kohtalaisen rauhassa viimeisen kierroksen toisessa karsintavaiheessa. Lopussa hän päätti kuitenkin vetää homman vielä jännäksi. Väylällä 17 oli tapahtumaa koko rahan edestä. 

”Löin avauksen vasemmalle puskaan. Päätin dropata siihen puskan viereen kahdella mailanmitalla, mutta pallo pomppasi dropista takaisin puskaan. Ei auttanut muuta kuin lipunlinjassa uusi droppi, pallo väylälle josta pääsin viheriölle viidennellä lyönnillä. Siitä oli aika kiva laittaa viiden metrin tupla sisään”, Lindell kertaa. 

Viimeisellä väylällä Oliver teki komean birdien ja päätyi tulokseen +3 päivän osalta. Yhteistulos -11 oikeutti lopulta jaettuun kuudenteen sijaan. Matkaa taaksepäin jäi vähintään kolme lyöntiä. 

”Ei siinä oikein tiennyt tilannetta, joten olisi se tripla ollut aika katastrofi. Tämä oli oikeastaan parempi lopettaa näin, että sai vähän tuntoa siitä miltä peli tuntuu paineen alla”, Lindell pohtii. 

Finaali pelataan viime vuoden tapaan Lumine Golf Resortissa Espanjan Costa Dauradassa. Kenttä ja alue on tuttu leireiltä ja viime vuodelta. 

”Vähän kuin kotikentällä pelaisi finaalin. Tosi hyvä fiilis lähteä pelaamaan. Tavoite on täysin selkeä, voittaa koko kilpailu. Ei sinne lähdetä mitään jarruttelemaan, vaan kaasu pohjassa alusta saakka”, Lindell lupaa. 

Viime vuoden karsintafinaalissa Lindell oli kiinni European Tourin kortissa viimeisen kierroksen puoliväliin saakka. Heikko lopetus vei unelman European Tourista. Toisella kerralla on jo varmasti helpompaa. 

Kaikki neljä muuta suomalaista jäivät kohtalaisen selkeästi karsintafinaalista. Roope Kakko jakoi sijan 35, Peter Erofejeff sijan 39. Antti Ahokas ja Jani Hietanen jäivät omilla kentillään häntäpäähän. 

Etsi luettavaa