Hyppää sisältöön

Oliver Lindell: ”Chippaa aina kun voit”

Oliver Lindell on Challenge Touria kiertävä golfammattilainen.

Oliver Lindell tunnetaan siitä, että foregriiniltä hän mieluummin chippaa kuin puttaa.

YKSI GOLFIN kirjoittamattomista säännöistä kuuluu seuraavasti: puttaa aina kun voit. Oliver Lindell taitaa olla se kuuluisa poikkeus, joka vahvistaa säännön. Nuori porvoolainen nimittäin mieluummin chippaa kuin puttaa – yleensä jopa ihan viheriön vierestä.

”Forelta lähden useimmiten upottamaan palloa”, Lindell sanoo.

Chipatessa Oliver käyttää mailana usein lob wedgeä, josta on nuoruusvuosien ahkeran harjoittelun ansiosta muodostunut hänelle lähestulkoon kolmas yläraaja. 

”Olen touhunnut wedgen kanssa niin paljon, että se tuntuu luontevalta ja turvalliselta. Lempimailani on 58-asteinen wedge, johon luotan sataprosenttisesti.”

Oliver Lindell valitsee usein putterin sijaan lob wedgen myös foregriinillä. Yllättävän usein pallo löytyy lyönnin jälkeen reiästä.

Oliver Lindell valitsee usein putterin sijaan lob wedgen myös foregriinillä. Yllättävän usein pallo löytyy lyönnin jälkeen reiästä.

Aleksi Tuomola

Lob wedgellä Oliver saa pidettyä pallon hallussaan kierteen avulla, mutta klubipelaajalle se ei yleensä ole paras mailavalinta.

Tavallinen pelaaja chippaa tarkemmin vähemmän nostavalla mailalla, kuten rauta 8:lla tai rauta 9:llä, jolloin pallo lentää ilmassa vain tarvittavan matkan ja rullii viheriön pintaa pitkin pitempään.

Oliver ja hänen valmentajansa Juha Juvonen ovat usein keskustelleet siitä, että lyöntivalikoiman pitäisi olla monipuolinen myös lähipelissä. Myös klubipelaajan pitäisi hallita chipit muutamalla eri mailalla. Mailaa vaihtamalla pallon lentokaarta pystyy hallitsemaan hyvin.

“Itse painotan lyöntivalikoiman monipuolisuutta, siihen jokaisen pelaajan tulisi pyrkiä. Myös Oliverin”, Juvonen sanoo.

3 vinkkiä  klubipelaajalle

  1. Opettele chipissä pallon lentoradan ja rullin suhde kaikilla mailoillasi, vaikka sinulla olisikin oma suosikkimailasi.

  2. Minimoi lentorata, maksimoi rulli. Näin vältyt ylimääräisiltä lyönneiltä.

  3. Tee paljon vaativia harjoituksia pienellä, mutta tuntuvalla panoksella. Näin opit onnistumaan ja upottamaan myös paineen alla.

OLIVERIN TUNTEVAT tietävät, että hän ei kieltäydy koskaan lähipeliotteluista pientä panosta vastaan. Myös klubipelaajille tekee hyvää kisailla toisiaan vastaan lähipelialueella tai sisäharjoitteluhallissa.

Pelinomaiseksi harjoituksen tekee se, että lyöntipaikka valitaan vuorotellen aina eri kohdasta, sillä kentälläkään ei koskaan tule vastaan kahta samanlaista lyöntiä peräkkäin. Kun kisailun panoksena on esimerkiksi pullakahvit, se laittaa yrittämään ihan eri tavalla ja pelaaja saa kokea myös pientä painetta onnistua.

Kuvauspaikka Vierumäki Golf, Cooke-kenttä. Kirjoitus on ilmestynyt alunperin GoGolf-lehdessä 2/18

Etsi luettavaa