Hyppää sisältöön

Oliver Lindell 15:s, Lauri Ruuska 25:s – ruotsalaisille kaksoisvoitto Swiss Openissa

Oliver Lindell (vas. ) suuntasi Ranskasta suoraan DP World Tourin ensimmäiseen karsintavaiheeseen. Kisan voittaja Adam Blomme (oik.)nousi pistelistan kolmanneksi. Paikka pääkiertueella on hänellä käytännössä jo varma kaudelle 2024. Kuva lauantain kierrokselta. KUVA: GETTY IMAGES

Neljä bogia kuuden reiän jaksoon pudottivat Oliver Lindellin (-10) seitsemän lyönnin päähän ja ulos kärkikymmeniköstä CT:n kisan voitosta uusinnan pelanneista Ruotsin Adam Blommesta (-17) ja Jesper Svenssonista (-17).

Oliver Lindellin veto ei riittänyt sunnuntaina kärjen ahdisteluun Ranskan puolella rajaa pelatussa Swiss Openissa.

Mahdollisuudet menivät jo ulosmenossa kuuden reiän jaksoon, jossa korttiin merkittiin neljä bogia.

15:s sija nosti Lindellin tourin pistelistalla sijalle 87:s.

Lokakuun ensimmäisellä viiikolla (5.-8.10) pelattavan Ranskan kisan jälkeen listan 90 parasta pelaajaa saa suoran paikan DP World Tourin toiseen karsintavaiheeseen.

Putoaminen tuloslistalla kympin joukosta johti myös siihen, että Lindell suuntasi kisapaikalta kohden lentokenttää ja Kööpenhaminaan vievää konetta.

Jo tiistaina käynnistyy karsintojen ensimmäinen vaihe, josta Lindell pyrkii varmistamaan paikan toiseen vaiheeseen.

”En voi olla tähän finaalikierrokseen tyytyväinen. Alussa oli avausten kanssa ongelmia, sitten tuli kaksi kertaa kolme puttia. Viimeiset kymmenen pelasin kolme alle. Sekin oli sijoituksen kannalta tärkeää.”

”Jollen Tanskan karsinnasta saa paikkaa toiseen vaiheeseen, riittänee Ranskan CT-kisassa cutin tekeminen 90:n joukossa säilymiseen ja toiseen vaiheeseen yltämiseeen”, hän ynnäili hieman monimutkaista tilannettaan.

Vaikka Lindellin listasijoitus (87.) on kaukana toivotusta, osoittaa kuntopuntari oikeaan suuntaan. Viisi viimeistä kilpailua ovat tuottaneet kahdeksannen tilan ja kahdesti jaetun sijaluvun 15:s.

Lauri Ruuskan (-7) sijoitus oli 25:s. Hän putoaa pistelistalla sijalle 30:s. Kauden viimeisissä kisoissa Ruuskalla on isolla onnistumisella (= voitto) mahdollisuus varmistaa paikka 20:n joukkoon ja ilman karsintoja DP World Tourille.

Ruuska säilyttää lähes varmasti paikan niiden 45:n ensimäisen joukossa, jotka pääsevät CT:n kauden päätöskisaan. Tämä tuo varmuudella paikan karsintojen kolmanteen, finaalivaiheeseen.

Suomalaisten sijoitukset CT:n pistelistalla:

  • 30. Lauri Ruuska
  • 87. Oliver Lindell
  • 88. Matias Honkala
  • 97. Roope Kakko

Tulospalvelu

Etsi luettavaa