Hyppää sisältöön

Olesenin oikeudenkäynti alkoi – tanskalaistähteä syytetään rintoihin tarttumisesta ja väkivaltaisesta käytöksestä: Ei muista lennolta mitään

Thorbjørn Olesenia vastaan käydään oikeuttaa Lontoossa.

Lennolla riehuneen Thorbjørn Olesenin oikeudenkäynti on viimeinen päässyt alkamaan. Istunnoissa on kuultu nyt tarkempia yksityiskohtia tanskalaistähden käytöksestä kohua herättäneellä lennolla.

Tanskalaisen golftähden Thorbjørn Olesenin oikeudenkäynti parin vuoden takaisesta häiriökäyttäytymisestä lennolla on vihdoin ja viimein päässyt alkamaan.

Brittimediat ovat julkistaneet tarkempaa tietoa siitä, mitä lennolla oikein tapahtui.

Moninkertaisen European Tour -voittajan kerrotaan muun muassa tarttuneen lennolla matkustajana olleen naisen rintoihin. Kopeloinnin lisäksi tähteä syytetään myös virtsaamisesta ympäriinsä ensimmäisenä luokan matkustamossa. 

Juutti oli myös kiroillut matkustamohenkilökunnalle ja käyttäytynyt muutenkin aggressiivisesti henkilökuntaa kohtaan. Todistajanlausunnon mukaan Olesen oli lennolla hyvin sekavassa mielentilassa.

Naispuolisen todistajan mukaan Olesen oli tarttunut häntä kädestä ja suudellut sitä, eikä ollut päästänyt siitä irti.

”Vaikutti siltä, ettei hän selkeästi tiennyt, mitä oli tekemässä”, Olesenin uhriksi joutunut nainen kertoi.

Jo aiemmin lennolla Olesen oli käyttäynyt aggressiivisesti matkustamohenkilökuntaa kohtaan.

”Hän asetti oikean kätensä selkäni taakse, tarttui rintoihini ja siirsi kätensä oikeanpuoliselle rinnalleni. Olin sokissa: raja oli ylitetty”, nainen kuvaili.

Lähes 30 vuotta lentohenkilökuntana toiminut nainen kertoi, ettei ollut aiemmin urallaan törmännyt yhtä huonoon käytökseen.

Hänen kollegansa mukaan Olesen oli ollut hyvin päihtynyt ja kuin muissa maailmoissaan.

Olesen kiistää syytökset pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Kuulusteluissa Olesen oli sanonut poliisille, ettei tuntenut itseään päihtyneeksi lennolla, jota ennen hän oli nauttinut arvionsa mukaan viidestä kuuteen alkoholiannosta.

Syytösten mukaan lennolla Olesen oli jatkanut juomista muun muuassa kanssamatkustajien samppanjalaseista.

Olesen kertoo myös ottaneensa neljä unilääkettä lennon alkuvaiheessa. Oikeudenkäynnissä hän sanoi, ettei muista lennon tapahtumista yhtään mitään.

Oleseni oli palaamaassa tapahtumien aikaan kilpailumatkalta Yhdysvalloista kotiinsa Lontooseen, jossa oikeudenkäynti myös pidetään.

European Tour asetti Olesenin pelikieltoon tapahtumien johdosta, mutta vapautti hänet myöhemmin pannasta, koska koronapandemian vuoksi oikeudenkäynnin alkamisessa venähti kohtuuttoman pitkään.

Oikeudenkäynti on vielä kesken. Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Etsi luettavaa