Hyppää sisältöön

Ole olosuhteiden herra – näin käytät tuulta hyväksesi avauksissa

Tuulisessa säässä pelaaminen vaatii golfarilta sopeutumista.

Syksyllä tuulee yleensä enemmän kuin kesällä. Mutta kun tuulen kanssa pääsee sinuiksi, sitä voi myös käyttää hyväkseen.

Sopeuttamalla pelitaktiikan voit useimmissa tapauksissa hyödyntää tuulta. Vain vastatuuli vaatii erikoislyönnin, mutta silloin draivin ensisijaisena tarkoituksena on osua väylään tarjoten lähestymislyönnille mahdollisimman hyvä paikka.

Tuulipeli vaatii pelaajalta sopeutumista, mutta kun tulet sinuiksi tuulen kanssa, olet olosuhteiden herra. Tuulisella säällä nyrkkisääntönä on kuitenkin se, että niin avaukset kuin lähestymiset tulee pelata suurempiin kohteisiin.

Korkea kaari myötätuuleen

Tiiaa pallo vähän normaalia korkeammalle, kallista ylävartaloa taaksepäin ja aseta pallo vasemman kantapään kohdalle tai vähän eteenpäin.

Svingaa ylös ja anna pallon nousta korkeaan kaareen jo heti lähtiessä. Myötätuulessa pallo lentää kauemmas ja laskeutuu kovalla vauhdilla lisäten rullausmatkaa.

Myötätuulessa alkuasennon asetuksia kannattaa muuttaa siten, että pallon saa lentämään korkealla.

Myötätuulessa alkuasennon asetuksia kannattaa muuttaa siten, että pallon saa lentämään korkealla.

Markus Sommers

Matalana vastatuuleen

Pallo tiiataan alemmas ja asetetaan alkuasennossa vartalon painopisteen alapuolelle (rintakehän keskikohta). Lyö loivassa kaaressa vähän hitaammalla mailanpään nopeudella välttääksesi liiallista alakierrettä. Laaja saatto edesauttaa matalaa kaarta, jolloin pallo rullaa vähän matkaa.

Vastatuuleen pelattaessa draivin pääasiallinen tarkoitus on tarkkuus.

Vastatuuleen lyödessä kannattaa tiiata alemmaksi ja lyödä rauhallisesti.

Vastatuuleen lyödessä kannattaa tiiata alemmaksi ja lyödä rauhallisesti.

Markus Sommers

  • Mainos: Varmista paikkasi syksyn suosituilla golfvalmennuksilla. Varaa paikkasi nyt osoitteessa golfvalmennus.fi. Kurssit alkavat 1.11. Ilmoittaudu mukaan.

Käytä sivutuulta apuna

Sivutuulta voit käyttää apuna pelisuunnittelussa.

Kuvassa Hilsin mustan kentän toinen reikä, par 5. Oikealla on out-raja, joten tiiaa pallo oikeaan reunaan pahasta poispäin. Valitse kiinteä kohde, jonne lähetät pallon ja anna tuulen taittaa pallo takaisin väylälle. Taitavat pelaajat osaavat lyöntivalikoimalla vaikuttaa siihen, missä vaiheessa lentokaarta tuuli taittaa pallon kohteeseen.

Kun pelaa sivutuulen mukaisen lyönnin, saa lyöntiin lisää metrejä.

Kun pelaa sivutuulen mukaisen lyönnin, saa lyöntiin lisää metrejä.

Markus Sommers

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja. Hän opettaa Hills by GoGolfissa, Leppävaaran GoGolf Rangella ja GoGolf Loungessa. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta.

Etsi luettavaa