Hyppää sisältöön

Old Coursella pelaaminen on The Openissa jatkuvaa odottelua: ”Katselimme muiden peliä enemmän kuin koskaan”

Xander Schauffele (vas. ) ja Collin Morikawa tarvitsevät toisella kierroksella runsaasti eväitä ja lehmän hermot selvitäkseen jatkuvasta odottelusta Old Coursella. KUVA: GETTY IMAGES

St Andrewsin Old Course on golfkenttien kruunun jalokivi. Majorin järjestämiseen väylien kovuus, nopeus ja kentän lyhyys luovat haastavan yhdistelmän, joka puurouttaa etenemisen jatkuvaksi odotteluksi.

Torstaina aamupäivällä kierrokselleen Rory McIlroyn kanssa lähteneet Collin Morikawa ja Xander Schauffele ihmettelivät St Andrewsissa odottelun määrää 5 tuntia ja 43 minuuttia kestäneen kierroksensa aikana.

Erittäin tasaiseen maastoon yli 600 vuoden aikana asettunut ja viritetty kenttä on tehty pieneen tilaan, jossa seuraava tiiauspaikka on useimmissa tapauksissa edellisen (tuplaviheriön ) vieressä.

Old Course oli torstaina tasan 6 600 metrin mittainen The Openin käynnistyessä. Kokonaismitta vaihtelee viikon aikana lähinnä reikien paikkojen vaihteluista johtuvasti .

Lyhyeksi sen tekee käytännössä väylien kova pinta, joka vallitsevan kuivan jakson aikana on entisestään lisännyt pallojen pomppu- ja rullaamismatkoja väylillä.

Kentän molemmat par-viitoset lyödään helposti pituuden puolesta kahdella päälle normiolosuhteissa. Par-nelosista torstaina yllettiin yleisesti avauksella viherölle väylillä yhdeksän, 12 ja ja 18.

Nämä tekijät vaikuttavat hurjasti pelinopeuksiin, jotka saivat ensimmäistä kertaa The Openia St Andrewsissa pelaavat USA:n Collin Morikawan ja Max Homan ihmetyksen valtaan.

”Arvelinkin, että pelaaminen on hidasta, mutta torstaina se ylitti kuvitelmani. Odottelimme tiiauspaikoilla, väylillä. Puhuin aiheesta Xanderin kanssa. Emme koskaan aiemmin ole katselleet muiden pelaamista niin paljon kuin avauskierroksella.”

”Se on osa tämän viikon käsikirjoistusta. On vain pysyttävä kärsivällisenä ja käytettävä omiin lyöntivalmisteluihin aikaa turhaan kiirehtimättä”, edellisvuoden voittaja Collin Morikawa analysoi 5 tuntia ja 43 minuuttia kestäneen aamupäiväkierroksen jälkeen.

Luvassa yli 6 tuntia perjantai-iltapäivän ruuhkassa

Kisojen ennakkoon kovin ryhmä lähtee perjantain ruuhkaan kello 16.59 Suomen aikaa. Edessä on vielä pidempi rupeama.

Torstaina minuutilleen samaan aikaan lähteneet Tiger Woods, Max Homa ja Matt Fitzpatrick odottelivat itsensä henkisesti uuvuksiin.

Kierros kesti 6 tuntia ja 10 minuuttia. Tiger Woods epäonnistui pahasti pelaten tuloksen 78,+6. Tästä on turhaa kaataa kaikkea odottelun piikkiin, sillä Woods oli tuhonnut scorensa jo seitsemän reikää pelattuaan (+6)

”Minusta tuntui kierroksen aikana siltä, että olisin halunnnut fysioterapeuttini kentälle pitämään kroppani toimintakuntoisena. Odottamiseen käytetty aika oli järkyttävän pitkä”, kuvaili Max Homa kokemaansa.

Varmaa on tähtiryhmän McIlroy, Schauffele, Morikawa osalta ainakin se, että heillä kaikilla on 16.59 alkavalla toisella kierroksellaan liikaakin aikaa miettiä seuraavia lyöntejään.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät kanavillaan The Openia suorina lähetyksinä klo 8.30-23.00

Selvää on, että mikäli tähtiryhmän peli venyy yli kuuden tunnin, myös lähetysaikaa pidennetään.


Päälähetyksen selostuksesta vastaa Antti Vaalas yhdessä Riku Soravuon kanssa.

Tulospalvelu

.

Etsi luettavaa