Hyppää sisältöön

Oikea strategia tiipaikalla säästää lyöntejä: ”Pelaa aina pahasta poispäin”

Vasemmalta oikealle -kierteellä pelaavan kannattaa lähteä lyömään palloa tiiausalueen oikeasta reunasta.

GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen muistuttaa, että pelitaktiikkaa parantamalla voi helposti vähentää lyöntejä kierroksella. Parilla yksinkertaisella ohjeella onnistunut lyömään enemmän väyläosumia.

Usein ajatellaan, että parantaakseen tuloksia pitää parantaa lyöntejä. Pelitaktiikka on kuitenkin yleistä uskomusta tärkeämpää, jotta pelaaja optimoi itselleen taitoja vastaavan tavan pelata.

Hyvä pelitaktiikka välttää lisälyöntien syntymisen tapauksessa jolloin lyönti ei ole ollut aivan halutun tasoinen. Näin vältät suurinumeroisten tulosten syntymisen.

Golfhistorian ylivoimaisin pelaaja tiipaikalta lienee Jack Nicklaus. Hän oli pitkälyöntinen mutta myös tarkasti kohteeseen osuva pelaaja. Hän hallitsi tilastoja tasaisesti, toisin kuin nykyajan powerhitterit. ”Golden Bear” sitoutui tarkasti kohteeseen, joka on strategisesti järkevä. Tässä on viisaus, jota voidaan käyttää pelitaktiikan ohjenuorana.

Pelaa pahasta poispäin

Usein tiipaikalla saattaa ruohon leikkauksen suunta tai tiimerkkien linja osoittaa johonkin muualle kuin mihin halutaan pelata. Tarkista tiipaikan pinnan tasaisuus ja asetu reunaan joka sijaitsee esteen tai muun vältettävän asian puolella. Tarkoituksena on pelata siitä poispäin.

Luo myös katsaus siihen kummasta reunasta kapea väylä aukeaa paremmin. Usein on toki luonnollista, että slaissia pelaavalle väylä aukeaa paremmin oikeasta reunasta tarjoten enemmän ilmatilaa pallon lennolle – ja päinvastoin.

Valitse tarkka kohde ja sitoudu siihen

Valitse sellainen kohdelinja, josta ei aiheudu suuria vaaroja, vaikka lyönti vähän epäonnistuisikin. Jos pelaat sivukierrettä, suorallakaan lyönnillä ei pitäisi tulla rankkareita.

Sitoudu kohteeseen ja lyö itselle tutulla tavalla pelata. Älä yritä tuottaa lyöntiä, jota et hallitse. Tee hyvät rutiinit, jotka kohottavat itseluottamusta lyönnin onnistumiseen. Anna palaa ilman turhia mietteitä.

Tee aina ennen lyöntiä hyvät rutiinit, jotka kohottavat itseluottamusta lyönnin onnistumiseen.

Pahinta olisi miettiä tekniikkaa, sillä sen hionta kuulu varikolle, jota golfissa kutsutaan driving rangeksi.

  • Valitse selkeä kohde
  • Lyö tavalla, jonka hallitset
  • Älä mieti tekniikka vaan siirrä pallo kohteeseen

Nyt on aika kartuttaa pelaamiseen liittyviä taitoja

Kevään opetusartikkeleissaan GoGolfin päävalmentaja Timo Karvinen keskittyy pelinomaisuuteen ja erilaisten tilanteiden selvittämiseen golfkentällä. Jutuissa perehdytään muun muassa erikoislyönteihin ja siihen, miten opit pelaamaan paremmin.

Opetusartikkelien lisäksi tällaisiin haasteisiin paneudutaan myös GoGolf-valmennuksen Skoorauskursseilla, joista löydät lisätietoa osoitteessa golfvalmennus.fi

Tuloksentekoa kehittäviä kursseja on ohjelmassa koko kesän ajan.

Etsi luettavaa