Hyppää sisältöön

Ohi on? – Golfliitto purkaa golfin koronaohjeistukset

Ihmiset osaavat ottaa koronaviruksen jo huomioon omassa toiminnassaan.

Koronavirus on Suomessa niin hyvin hallinnassa, että Golfliitto ei näe enää tarvetta lajikohtaiselle ohjeistukselle.

Golfliitto on päättänyt purkaa golfissa keväästä lähtien voimassa olleet ja niitä tarpeen mukaan täydennetyt korona-ajan ohjeistukset kentille ja pelaajille.

Liitto viestitti tänään, että ohjeistukset puretaan heti eli 17.6. alkaen. Voimaan jää edelleen kaikkia koskevat yleiset viranomaisten antamat määräykset, ohjeet ja suositukset.

”Pelaajien ja golfyhteisöjen näkökulmasta tämä tarkoittaa omaehtoisen vastuullisen toiminnan noudattamista ja erityisesti edelleen tulee noudattaa sosiaalista turvaetäisyyttä, käsi- ja yskimishygieniaa sekä kulloisiakin kokoontumisrajoituksia ja ravintolatoiminnan ohjeistuksia”, Golfliiton seuroille lähettämässä sähköpostiviestissä kerrotaan.

Liitto perustelee koronaohjeistusten purkamista sillä, että koronavirustilanne on saatu Suomessa suhteellisen hyvin haltuun. Lisäksi se kiittää pelaajia ja golfyhteisöjä vastuullisesta toiminnasta epidemian aikana.

”Toivomme, että niin tämä vastuullinen suhtautuminen ja toiminta jatkuu edelleen pelikauden läpi. Näin varmistamme osaltamme, että golfia voidaan harrastaa edelleen läsnäolevasta koronaviruksesta huolimatta.”

”Seuraamme yhdessä toimialajärjestöjen kanssa tilannetta tarkkaavaisesti ja tarvittaessa tulemme reagoimaan tautitilanteen muuttumiseen välittömästi ja asiaankuuluvin toimenpitein.”

Suomessa on Helsingin Sanomien viimeisimmän tiedon mukaan nyt sairaalahoidossa 22 ihmistä ja tehohoidossa 2 potilasta.

Etsi luettavaa