Hyppää sisältöön

Odotettu valinta varmistui: Matilda Castrén pelaa ensimmäisenä suomalaisena Solheim Cupissa

Matilda Castrén valittiin Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen ensimmäisenä suomalaisena.

Euroopan Solheim Cup -joukkue on nyt selvillä. Matilda Castrén pelaa ensimmäisenä suomalaisena arvostetussa Yhdysvaltain ja Euroopan välisessä joukkuekisassa.

Matilda Castrén on valittu Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen. Valinta varmistui maanantaina aamulla, kun Euroopan kapteeni Catriona Matthew nimesi villien korttien saajat kisaan.

Castrénista tulee näin ensimmäinen suomalainen pelaaja, joka on valittu Euroopan Solheim Cup -joukkueeseen.

”En ole vielä kunnolla sisäistänyt asiaa, mutta kun ajattelen, miten hauskaa meillä tulee olemaan ja miten hienoa on edustaa Eurooppaa ja Suomea, kyyneleet tulevat silmiini”, Castrén kertoi LET:n sivuilla.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön Solheim Cup Team Europe (@solheimcupeuro) jakama julkaisu

”On ollut minun tavoitteestani ja unelmistani pikkutytöstä lähtien ja on upeaa, että se vihdoin tapahtuu. On vaikea kuvailla tuntoja, olen todellinen onnellinen ja minun on vaikea pidätellä innostuneisuuttani. On suuri kunnia päästä ensimmäisenä suomalaisena joukkueeseen ja olen todella ylpeä siitä, että pääsen edustamaan maatani.”

Kolme tulokasta

Matthew’lla oli kuusi villiä korttia käytössään ja kolme niistä hän käytti tulokkaisiin. Castrénin lisäksi muut keltanokat joukkueessa ovat Irlannin Leona Maguire ja Tanskan Nanna Koerstz Madsen.

Kolme muuta villien korttien saajaa olivat Ranska Celine Boutier, Ruotsin Madelene Sagstrom ja Englannin Mel Reid.

LET:n rankingin perusteella valittiin kaksi pelaajaa: Tanskan Emily Kristine Pedersen and Englannin Georgia Hall.

Maailmanlistan neljä parasta eurooppalaista ja sen perusteella paikan joukkueessa saivat Ruotsin Anna Nordqvist, Saksan Sophia Popov, Englannin Charley Hull ja Espanjan Carlota Ciganda.

Nuutinen ranking-viitonen 

Solheim Cupissa oli kiinni eiliseen asti myös Sanna Nuutinen, joka piti pitkään toista sijaa European Tourin Solheim Cup -rankingissa. Neljänneltä sijalta eilen Women’s Openin päätöskierrokselle lähtenyt Nuutinen putosi kuitenkin 26:nneksi. Solheim Cupin pisteissä hänet ohitti kolme pelaajaa:

  1. Emily Kristine Pedersen, Tanska: 126,38
  2. Georgia Hall, Englanti 104,83
  3. Anna Nordqvist, Ruotsi 103,01
  4. Nanna Koerstz Madsen, Tanska 100,09
  5. Sanna Nuutinen, Suomi 81,75

Nuutinen itse totesi GoGolfille eilisen kisan jälkeen, että vielä viikko sitten hän tuskin olisi lähtenyt mukaan Solheim Cupiin, vaikka hänet olisi valittu joukkueeseen. Mieli muuttui hieman hyvin menneen Women’s Openin jälkeen.

Etsi luettavaa