Hyppää sisältöön

Odotettavissa Mastersissa sunnuntaina: Hole-in-one 16:lla

Augusta Nationalin 16:s väylä on yksi maailman kuvatuimmista ja huipuille helpoin holarin tekemiseen

Augusta Nationalin kuuluisimmalla par-kolmosella on juhlittu holaria viimeisenä päivänä poikkeuksellisen usein. Muistatko mitä erikoista liittyy Louis Oosthuizenin hole-in-oneen vuonna 2016?

The Mastersin 16. reikä on todellien holariautomaatti. Etenkin päätöspäivänä, jolloin reikä on  vakiopaikassaan viheriön vasemmassa reunassa noin 160 metrin päässä lyöntipaikasta.

Edellisvuonna sunnuntain juhlittuja sankareita olivat Justin Thomas ja Bryson DeChambeau. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hole in onen johdosta on nostettu käsiä ilmaan kymmenen kertaa,  keskimäärin siis kerran vuodessa. Näyttäviksi täysosumat nousevat lähes poikkeuksetta 16:lla sen johdosta, että pelaajat suuntaavat lyöntinsä lipusta huomattavan paljon oikealle rinteeseen, josta pallo tekee pitkän matkan kohden reikää.

2016 holareita syntyi peräti kolme, sankareina major-voittajat Louis Oosthuizen, Davis Love III ja Shane Lowry.​

Vaikka onnistujien joukossa on pitkä rivi supertähtiä, kukaan ei ole onnistunut juhlimaan Mastersin voittoa ja hole-in-onea samana vuonna. Lähimmäksi on päässyt vuoden 2013 voittaja Adam Scott, joka edellisenä vuonna teki holarin 16:lla.

Augusta Nationalin vaikeimmalla par-kolmosella , neljännellä on kisan historian kirjoihin mennyt vain Jeff Slumanin (1992) täysosuma. Kuudennellä reiällä onnistumisia on tullut viisi, par-kolmosisa lyhimmällä 12:lla vain kolme.

Kentän viimeisellä lyhyellä reiällä hole in onen todennäköisyys on siis käsittämättömän suuri, johtuen pitkälti viheriön muodosta ja järjestäjien tarkoituksellisesta reiän sijoittamisesta  otolliseen paikkaan. Koko kisan historiassa täysosumia 16:lla on vuodesta 1934 alkaen 18. 

Louis Oosthuizenin onnistuminen vuonna 2016 menee Mastersin historiaan yhtenä erikoisimmista.

Näistä käsittämättömästi kymmenen vuosien 2010-2019 välillä. 

Ruutu lähettää erillismaksuisena tapahtumana Mastersin kaikki neljä päivää sekä suomeksi että englanniksi selostettuina. Sunnuntai lähetys käynnistyy kello 17.00 kestäen kisan ratkaisuun asti. Kotimaisesta selostuksesta vastaavat Antti Vaalas ja Antti Ahokas

The Masters, tuloslista

Etsi luettavaa