Hyppää sisältöön

Oakmont lupaa U.S. Openin arvoisen haasteen

Odotan innolla U.S. Openin alkua. Oakmontin kenttä ja harjoituspäivät lupaavat erityisen vaikeita olosuhteita. Vihdoinkin sillä viimeiset kaksi U.S. Openia eivät ole olleet riittävän haastavia. Vaikka pelin on tarkoitus pysyä reiluna on vuosittain mukava nähdä edes yksi kilpailu, jossa kentän par tarkoittaa hyvää tulosta.

Oakmont lupaa haastaa myös maailman parhaat pelaajat. Myös pelaajat tuntuvat olevan innoissaan tulevasta haasteesta. Griinien nopeus ja kovuus pakottaa pelaajat miettimään strategiaa tiiltä lähtien. Griineihin osuminen onnistuu vain väylältä ja kaikki pelaajat myönsivät keskiviikkona avauslyöntien olevan kilpailun tärkein osa-alue. Griineillä on tärkeämpää olla oikealla puolella kuin lähellä lippua. Rory McIlroy aikoo tietyillä rei’illä pelata griinin keskelle oli lippu missä kulmassa tahansa. McIlroy on maailman paras draivaaja mutta aikoo silti jättää bägin pisimmän mailan rauhaan suurimman osan kierrosta. Useimmat kärkipelaajat ovat maininneet lyövänsä vain 3-4 draivia per päivä. 

Tähän asti olosuhteet ovat olleet kovat ja kuivat ja myös matalilla rauta-avauksilla on ollut mahdollista saada hyvää pituutta. Strategia saattaa muuttua jos sateet pehmentävät kenttää viikon aikana. Phil Mickelson mainitsi ettei väylille kannata suunnitella ennaltamäärättyä strategiaa. Jokaisella väylällä on 2-3 mahdollista avauslyöntiä ja Mickelson aikoo valita strategian tilanteen mukaan. Phil arvioi ettei puttaaminen nouse näin vaikealla kentällä yhtä suureen rooliin. Puttien onnistumiseen tulee vaikuttamaan enemmän se mistä putit lähtevät kuin pelaajan puttitaidot. 

Adam Scott puhui haastattelussaan birdien tekemisestä. Scottin strategia saattaa siis olla hieman aggressiivisempi mutta se jää nähtäväksi. Australialainen yhtyi yleiseen arvioon siitä, että sunnuntaina voittaa se pelaaja, joka pystyy osumaan väyliin viimeisellä kierroksella. 

 

Etsi luettavaa