Hyppää sisältöön

Nyt tuli pommi: Tuomas Salminen teki tuloksen 56 seuran mestaruuskisoissa!

Tuomas Salminen sijoittui vuosi sitten SM-kilpailuissa toiseksi.

Tuomas Salminen laittoi tuulemaan kotikentällään SHG:n Luukissa. Salminen paukutti uudeksi kenttäennätykseksi lukemat 56 lyöntiä!

Ei 59, ei 58, ei 57 vaan 56 lyöntiä! Siinä on uusi suomenennätystulos golfkierroksella jos jätetään par-3 kentät pois laskuista. Tuomas Salminen laittoi birdie-hanat auki seuransa mestaruuskisojen toisella kierroksella. 

Salminen lähti kierrokselle lopputulokseen nähden todella vaisusti. Hän oli kierrostaan vielä kahden reiän jälkeen yhden yli parin. Sitten alkoi tapahtua. Eagle väylällä kolme laittoi koneet käyntiin. Etuysiin mahtui kuitenin vielä toinen bogi, väylälle 5. Siitä eteenpäin loppu oli ilotulitusta. 

Viimeisen 13 väylän aikana korttiin merkattiin yksinkertaisesti 12 birdietä ja yksi par (väylä 9). Kentän yhdeksäs väylä perlataan poikkeuksellisesti par-kolmosena, sillä Luukissa ei ole väyläkastelua ja tämän johdosta väylä on täksi kesäksi jouduttu lyhentää. 

Takaysin saldo oli puhdas. Yhdeksän peräkkäistä birdietä. Kun takaysin par on 35, pelasi Salminen toisen ysin 26 lyönnillä. Luukkia ei voi missään nimessä pitää vaikeana kenttänä, mutta mikään leikkikenttä ei suinkaan ole kyseessä. 

Uskokaa tai älkää, Tuomas Salminen myös johtaa SHG:n mestaruuskisoja. Hän on pelannut kaksi ensimmäistä kierrosta tuloksin 71-56 (-13), jolla johtoasema ennen Jarkko Raskia on 13 lyöntiä. 

Suorituksen arvoa nostaa se, että Salminen ohitti isoveljensä Mikael Salmisen perheen parasta kierrostulosta mitatessa. Mikael pelasi aikanaan Vuosaaren Finnish Tourilla tuloksen 60 (-12). 

SHG

 

Etsi luettavaa