Hyppää sisältöön

Nyt se on varmaa: Tiger Woods palaa kilpailemaan jo ensi viikolla

Tiger Woods ja Charlie Woods nähdään jälleen kisaamassa yhdessä.

Tiger Woods osallistuu poikansa Charlien kanssa PNC Championshipiin. Golflegenda tiedotti asiasta lyhyellä twiitillä.

Tiger Woods on vahvistanut osallistumisensa ensi viikolla pelattavaan kahden sukupolven PNC Championshipiin. Woods pelaa kilpailun poikansa Charlien kanssa.

Woodsin ilmoittautuminen ei tullut täytenä yllätyksenä, sillä asialla on spekuloitu jonkin aikaa golfmedioissa. Myös GoGolf kirjoitti aiheesta viime viikolla.

”Vaikka vuosi on ollut pitkä ja haastava, olen erittäin innoissani siitä, että voin päättää sen kilpailemalla PNC Championshipissä poikani Charlien kanssa”, Woods twiittasi lyhyesti. ”Otan osaa kisaan ennen kaikkea isänä, enkä voisi olla enempää innoissaini ja ylpeä asiasta.”

Woodsin vuosi on ollut vaikea ennen kaikkea siksi, että hän ajoi alkuvuodesta rajusti ulos autollaan ollessaan matkalla kohti televisiokuvauksia erään PGA Tour -tapahtuman jälkeen.

Hän satutti onnettomuudessa vakavasti oikean jalkansa ja oli lähellä, että se olisi jouduttu amputoimaan.

Rankan ja ahkeran kuntouttamisen jälkeen Woods on kuitenkin jälleen siinä pisteessä, että hän pystyy lyömään golfpalloa ja pelaamaan golfia – ainakin tässä vaiheessa enemmän tai vähemmän omaksi ilokseen.

Viime viikolla pitämässään tiedotustilaisuudessa hän sanoi, että saattaa pelata vielä joskus yksittäisiä kilpailuja, mutta ahkeraan kiertämiseen hänestä ei enää ole.

Tähän viestiin nähden Woodsin pelaamista PNC Championshipissä voidaan pitää aikaisena. Mutta kuten Woods twiittasi, hän osallistuu kilpailuun isänä isolla I-kirjaimella.

Siinä mielessä tilanne on muuttunut Tigerin kohdalla, että kerrankin häneen voidaan soveltaa olympialaisista tuttua sanontaa: tärkeintä ei ole voitto, vaan osallistuminen.

Woodsit osallistuivat kilpailuun vuosi sitten ensimmäistä kertaa ja mediahuomio Charlie Woodsin ympärillä oli melkoista. Taitavaksi golfariksi osoittautunut Charlie näytti maailmalle, ettei omena ole pudonnut kauaksi puusta. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, miten Charlien peli on vuoden aikana kehittynyt.

Silti mediahuomio taitaa tällä kertaa kohdistua enemmän isä-Woodsiin, jonka fyysistä kuntoa ja svingiä seurataan varmasti suurennuslasilla eri puolilla maailmaa.

PNC Championshipissä Woods pystyy käyttämään autoa, minkä lisäksi kilpailu on ainoastaan 36 reiän mittainen, joten fyysisesti urakka on toipilaallekin vielä tehtävissä.

Lisäksi kilpailumuoto suosii Woodsia, sillä scramblena pelattavassa kisassa kaksikko voi hyödyntää edempää pelaavan Charlien avauksia.

Etsi luettavaa